ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιταλία για την διαφθορά η Χαραλαμπίδου

Στην Ιταλία για την διαφθορά η Χαραλαμπίδου

Αναχωρεί την Κυριακή (11/11) για τη Ρώμη η βουλευτής, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όπου θα συμμετάσχει σε Συνέδριο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OAΣE), με θέμα «Ανάπτυξη στρατηγικών κατά της διαφθοράς για την ψηφιακή εποχή - Πρόσφατες τάσεις και βέλτιστες πρακτικές στην περιοχή του ΟΑΣΕ».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2018.

Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ, Thomas Greminger και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, George Tsereteli.

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας και Προεδρεύων του ΟΑΣΕ, Εnzo Moavero Milanesi, θα είναι κύριος ομιλητής.
Επιμέρους θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι, μεταξύ άλλων, η επιμέτρηση της διαφθοράς και η αξιολόγηση του αντικτύπου της στην οικονομική ανάπτυξη και το κράτος δικαίου, η λειτουργία θεσμών για την καταπολέμησή της και σχετικές στρατηγικές, καθώς και η διασύνδεση της διαφθοράς με το οργανωμένο έγκλημα.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, η κ. Χαραλαμπίδου και αξιωματούχοι της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, θα έχουν συνάντηση με την Paola Severino, Ειδική Αντιπρόσωπο του Προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ, για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top