ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ηλιάδης: Τώρα, έφτασε ο καιρός για να φορέσουμε τα δικά μας κίτρινα γιλέκα!

Γ. Ηλιάδης: Τώρα, έφτασε ο καιρός για να φορέσουμε τα δικά μας κίτρινα γιλέκα!

Βάλλει κατά πάντων το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Ηλιάδης, σε άρθρο του που απέστειλε στην ιστοσελίδα μας.

Ο κ. Ηλιάδης, με αφορμή τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στην Γαλλία καλεί τους κύπριους πολίτες να αναλογιστούν την ευθύνη τους όσο αφορά την ανοχή της ληστοσυμμορίας που κυβερνά τον τόπο μας,

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ηλιάδης, δεν αφήνει απ’ έξω τον μέσο κύπριο πολίτη ο οποίος όπως γράφει ο ίδιος αντιμετωπίζει με χλιαρότητα και χιούμορ τα όσα εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.

Αυτούσιο το άρθρο του κ. Γιώργου Ηλιάδη:

ΤΩΡΑ, ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ !

Μετά από την μαζική αντίδραση των Γάλλων πολιτών, για την ακρίβεια και τους ψηλούς φόρους, αλλά και την υποχώρηση του Μακρόν που έφερε αυτή η δυναμική εξέγερση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Γαλλικής κυβέρνησης, καιρός είναι να αναλογιστούμε και εμείς ως κύπριοι πολίτες, ποια είναι η ευθύνη μας όσο αφορά την ανοχή έναντι της ληστοσυμμορίας που κυβερνά τον τόπο μας.

Ας παραδειγματιστούμε από τους Γάλλους, ένα λαό ιστορικά επαναστατικό και διεκδικητικό, που με πολύ λιγότερα «κακά» – από τα δικά μας - δεν ανέχτηκαν άλλο αυτή την νόμιμη κλοπή από την φιλελεύθερη κυβέρνηση της Γαλλίας. Οι Γάλλοι πολίτες όμως, δεν ξεχνάνε, δεν υποκύπτουν και δεν αδιαφορούν, ακόμα και όταν όλα διατελούνται σε νόμιμη βάση, γιατί όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον.

Καθήκον λοιπόν ενός μέσου κύπριου πολίτη, που τα τελευταία 8 χρόνια , έχει ανεχθεί την ακρίβεια, τα φορολογικά χαράτσια , την ανομία , την πολύ κακή ποιότητα ζωής, το ξεπούλημα της πατρίδας μας και τα κουμπαράτα, είναι να αντιδράσουμε σθεναρά, μέχρι επιτέλους να σταματήσει την πορεία του αυτό το τραίνο...το τραίνο της αδικίας, της καταστροφής, του φόβου.

Η χλιαρότητα και το χιούμορ που αντιμετωπίζει ο μέσος κύπριος πολίτης για τα όσα εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, πρέπει να τερματιστεί, εδώ και τώρα! Μέχρι ενός σημείου, ναι, η κατάσταση έχει καταντήσει ανέκδοτο. Η γραφικότητα της κυβέρνησης Αναστασιάδη έχει ξεπεράσει κάθε όριο, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς εάν όντως, όσοι αξιωματούχοι διορίστηκαν σε αυτή την κυβέρνηση, είναι πράγματι οι άριστοι των αρίστων, όμως με σκοτεινό και ύποπτο σκοπό, εξυπηρετώντας συμφέροντα εταίρων, ημετέρων, κουμπάρων και συμμαθητών, με τα ωφελήματα, να απολαμβάνονται σε στενό φιλικό και οικογενειακό κύκλο.

Πλέον, η ανοχή έφτασε στα όρια της! Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε λήθαργο, με το κατά συρροήν λουκέτο σε τράπεζες και αεροπορικές εταιρείες, με το ξεπούλημα ημικρατικών οργανισμών,με τα τόσα σκάνδαλα χωρίς τιμωρία, με τον κατακερματισμό της φυσικής μας κληρονομιάς, με την απελευθέρωση εγκληματιών πολύ πριν εκτίσουν την ποινή τους, με την συνεχή προδοσία των πολιτών αυτής της χώρας, με την «αξιωματική» αντιπολίτευση να είναι τουλάχιστον χλιαρή, με τους ακροδεξιούς σε ρόλο κορακιών και με τα τηλεοπτικά κανάλια να μας τα παρουσιάζουν πολύ διαφορετικά από ότι είναι.... Ε, δεν μας μένει άλλος τρόπος να αντιδράσουμε, παρά μόνο με το να οργανωθούμε, να φορέσουμε και εμείς τα κίτρινα γελεκάκια της διεκδίκησης και να ξεχυθούμε στους δρόμους, προβάλλοντας σθεναρά, την αντίδραση μας στα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε κοινωνία και πολιτεία πως ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΛΟ, ΦΤΑΝΕΙ !!!

 Άρθρο του Γιώργου Ηλιάδη - Περιβαλλοντολόγος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top