ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο θα κοστίσουν σε κάθε μάρκα οι εκπομπές ρύπων

Πόσο θα κοστίσουν σε κάθε μάρκα οι εκπομπές ρύπων

Πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσουν πολλές εταιρείες αυτοκινήτων, που δεν θα πιάσουν το 2021 τα αυστηρότερα όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

 

Αδειάζει η κλεψύδρα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς από το 2021 θα τεθούν σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα νέα όρια εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων φαίνεται –με βάση τα σημερινά δεδομένα-, ότι δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το μέσο όριο των 95 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, οπότε θα κληθούν να πληρώσουν βαρύτατα πρόστιμα.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων PA Consulting, η οποία εξετάζει την πρόοδο των αυτοκινητοκατασκευαστών, όσον αφορά στις εκπομπές CO2 από το 2015 και μετά. Οι ερευνητές αξιολόγησαν 13 oμίλους και εταιρείες αυτοκινήτων και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι 8 δεν πρόκειται να πιάσουν το όριο των 95 γρ.

Αυτό αναμένεται να τους κοστίσει πανάκριβα, αφού για κάθε γραμμάριο πάνω από το προαναφερόμενο όριο, προβλέπονται 95 ευρώ πρόστιμο επί του αριθμού των καινούριων αυτοκινήτων που ταξινόμησε ο παραβάτης αυτοκινητοκατασκευαστής τον προηγούμενο χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Με βάση αυτά τα δεδομένα, κινδυνεύει για παράδειγμα ο όμιλος Volkswagen με 1,4 δις ευρώ πρόστιμο, εφόσον επαληθευτούν οι προβλέψεις των ειδικών και εκπέμπει όντως το 2021 κατά μέσο όρο ο στόλος της 101,5 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top