ΕΛΛΑΔΑ

Την Κυριακή 13/1 το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου που κρίνει το μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης

Την Κυριακή 13/1 το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου που κρίνει το μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης

Για το πρωί της Κυριακής 13/1 καθορίστηκε το κρίσιμο ραντεβού μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το οποίο θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού. 


Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος επικοινώνησαν το πρωί του Σαββάτου τηλεφωνικά και συμφώνησαν να συναντηθούν καθώς, μετά και την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θέλει εντός του επόμενου δεκαημέρου να ζητήσει την κύρωσή της και από την ελληνική Βουλή. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει εκφράσει την αντίθεσή του με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως, όπως φάνηκε και από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Παρασκευή δεν έχει το σύνολο των Βουλευτών με το μέρος του. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα αναζητήσουν ένα συμβιβασμό προκειμένου και η Συμφωνία των Πρεσπών να περάσει και ο κυβερνητικός συνασπισμός να συνεχίσει. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον κυβερνητικό του εταίρο να τηρήσει τη δέσμευσή του και να μην αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ανεξαρτήτως της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει πριν την κύρωση της Συμφωνίας ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο ακόμα και αύριο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top