ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΧΛΩΡΑΚΑ: Μέσω δημοψηφισμάτων να γίνει συμπλεγματοποίηση τοπικών αρχών

ΧΛΩΡΑΚΑ: Μέσω δημοψηφισμάτων να γίνει συμπλεγματοποίηση τοπικών αρχών

Οποιαδήποτε ενσωμάτωση τοπικής αρχής ή μετατροπή να γίνεται μέσω δημοψηφισμάτων, λέει το κοινοτικό συμβούλιο Χλώρακας.

Το θέμα της συμπλεγματοποίησης τοπικών αρχών θέτει με σχετική του ανακοίνωση το κοινοτικό συμβούλιο Χλώρακας σημειώνοντας πως οποιαδήποτε μετατροπή/αλλαγή, ενοποίηση ή ενσωμάτωση τοπικής αρχής με άλλη, γίνει, να γίνεται μέσω δημοψηφισμάτων και όχι μέσω επιβολής..

Σε ανακοίνωση του ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης αναφέρει πως το ζητούμενο δεν είναι αν ονομάζεται μια τοπική αρχή Δήμος σημειώνοντας πως είτε Δήμος, είτε Κοινοτικό Συμβούλιο είναι, το ζητούμενο είναι να παρέχονται άρτιες υπηρεσίες στους πολίτες οι οποίες θα προκύψουν με την αύξηση των αρμοδιοτήτων και εξουσιών στις τοπικές αρχές, οι οποίες θα είναι οικονομικά αυτόνομες,σωστά οργανωμένες και αυτοδιοίκητες χωρίς κηδεμόνες.

Τα Κοινοτικά Συμβούλια τα οποία θα διατηρήσουν το όνομα,την ιστορία τους και το δικαίωμα να αυτοδιοικούνται θα πρέπει, προσθέτει ο κ. Λιασίδης , να ενταχθούν σε Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων τα οποία θα διαχειρίζονται 4-5 Συμβόλαια αγοράς υπηρεσιών(Σκύβαλα,Καθαριότητα,βελτίωση οδών κλπ) και θα παρέχουν ενιαία 2-3 Υπηρεσίες(Υγιεονομικές,Τεχνικές,Τροχονομία) και τα υπόλοιπα να μείνουν στις τοπικές αρχές δηλαδή τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Πρόσθεσε πως η Χλώρακα με 15 ξενοδοχειακές μονάδες που έφτασαν φέτος τις 900.000 διανυκτερεύσεις και πέραν των 1000 τουριστικών διαμερισμάτων και επαύλεων προσέφερε φέτος στο ΑΕΠ της χώρας πέραν των 150 εκατομμυρίων μόνο από τον τουρισμό και άλλα από τις πωλήσεις επαύλεων και κατοικιών σε ξένους επενδυτές.

Ευχήθηκε να προωθηθεί σύντομα η Συμπλεγματοποίηση Υπηρεσιών Κοινοτήτων μέσω της οποίας θα διατηρηθούν οι σημερινές οντότητες των τοπικών αρχών και οποιαδήποτε μετατροπή/αλλαγή, ενοποίηση ή ενσωμάτωση τοπικής αρχής με άλλη, είναι να γίνει, να γίνεται μέσω δημοψηφισμάτων και όχι μέσω επιβολής, συμπλήρωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top