ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αντί για ρούχα στις αποσκευές είχε παράνομα τσιγάρα από τα κατεχόμενα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αντί για ρούχα στις αποσκευές είχε παράνομα τσιγάρα από τα κατεχόμενα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έγινε έλεγχος και σε πλήρωμα πλοίου όπου και πάλι εντοπίστηκε μεγάλη ποσότηρτα παράνομων τσιγάρων.

Το πρωί της Τετάρτης 30ης Ιανουαρίου 2019, κατά τον συνήθη έλεγχο μελών πληρώματος πλοίου, για αποβίβαση και είσοδό τους στην Κυπριακή Δημοκρατία, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν στις αποσκευές μέλους του πληρώματος, 106 συσκευασίες τσιγάρων των 200 τεμαχίων, μάρκας ELEGANCE, τα οποία παρέλειψε να δηλώσει, ως όφειλε, κατά την άφιξή του στο Τμήμα Τελωνείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων, της παράλειψης προσκόμισης των αποσκευών για εξέταση και της αναληθούς δήλωσης, ενώ τα τσιγάρα που εντοπίστηκαν, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στις € 3.715, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 5.000. Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Επίσης, το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2019, κατά τον έλεγχο των επιβατών της πτήσης W94469, η οποία αναχωρούσε από τη Λάρνακα με προορισμό το Λονδίνο, Λειτουργοί της Υπηρεσίας Ασφαλείας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, εντόπισαν στις αποσκευές γυναίκας κατόχου Αγγλικού διαβατηρίου, 8 κιλά και 370 γραμμάρια καπνό για στριφτό τσιγάρο (229 συσκευασίες των 30 γραμμαρίων μάρκας AMBER και 30 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων μάρκας GOLDEN VIRGINIA) και 1,380 τεμάχια τσιγάρα (500 μάρκας BENSONS & HEDGES, 400 μάρκας ROTHMANS, 200 μάρκας SILK CUT, 100 μάρκας MAYFAIR και 180 μάρκας CRAVEN A).

Στη σκηνή κλήθηκαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα εν λόγω καπνικά προϊόντα δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι αυτά είναι αφορολόγητα.

Ακολούθως, η εν λόγω γυναίκα συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων, ενώ τα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στις € 2.280, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 3.800.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, η συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ τα καπνικά προϊόντα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top