ΠΑΡΑ-THEMA

Για μια τερατσιά και 10 σφαίρες του G-3 ρε Δημήτρη μου;

Για μια τερατσιά και 10 σφαίρες του G-3 ρε Δημήτρη μου;

Από το «Ελλάδα-Κύπρος-Ένωση» στο «δεν πάω έφεδρος» μια Πινδάρου δρόμος…

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Από την Σταύρου στον Δημήτρη και από τον Δημήτρη πίσω στην Σταύρου.

Από την μια η υπερβολική για κάποιους προσωπολατρία και συνθήματα μιας άλλης εποχής και από την άλλη οι νέοι πολιτικοί που ενώ έχουν πολλά να προσφέρουν σε αυτό τον τόπο πρώτα δεν προσέφεραν τα αυτονόητα στην πατρίδα τους.

Κάπου το χάσμα στον ΔΗΣΥ θα πρέπει να κλείσει. Επειδή όσο το ίδιο δεν τα βρίσκει με την "ταυτότητα" του κάποιοι άλλοι θα την χάνουν. Σίγουρα όμως αυτό δεν θα γίνει με δημόσιες δηλώσεις συγχαρητηρίων σε πολιτικούς που παραδέχθηκαν τα λάθη τους, όταν και εφόσον αποκαλύφθηκε το όλο ζήτημα.

Ας μην γελιόμαστε. Οι Εκπρόσωποι Τύπου κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Κύπρο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Αν δεν το παραδεχόταν ώρες μετά ο κ. Δημητρίου κάποιος άλλος θα το έγραφε λίγα λεπτά αργότερα.  

Το κακό για τον κ. Δημητρίου είχε γίνει από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η Έκθεση της Ελεγκτικής. Το κακό για την υπόληψη του ήταν ότι η παραδοχή του ήρθε μετά που πιάστηκε.

Το χειρότερο για μένα είναι και ο τρόπος που κάποιοι τον χαρακτήρισαν. Κάποιοι του είπαν είσαι λεβέντης και τον χειροκρότησαν, άλλοι του είπαν είσαι προδότης και τον μούντζωσαν.

Κανένα από τα δύο δεν είναι ο κ. Δημητρίου.  Είναι απλά μια κουκίδα σε μια μακροσκελή λίστα σκανδάλων και καλοπέρασης που έχουν το «παίξε πελλό» γραμμένο στο DNA τους.

Δεν θα πουλήσω πατριωτισμό. Εξάλλου, εκεί στον ΔΗΣΥ το κάνουν καλύτερα.

Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο κρίμα. Όχι γιατί έκανε λάθος. Όχι γιατί είναι ο μοναδικός στην Κύπρο. Όχι γιατί είναι ο χειρότερος άνθρωπος.

Αλλά για τον εμπαιγμό.

Ένα μεγάλο κρίμα επειδή είναι ένας νέος άνθρωπος που ασχολήθηκε με τα κοινά και κάποιοι τον πίστεψαν. Είναι ή καλύτερα ήταν το νέο αίμα που τελικά είχε και αυτό την ασθένεια του. Έπρεπε να ήταν το παράδειγμα.

Δεν χρειάζεται να παραιτηθείς κ. Δημητρίου. Είναι ανούσιο πλέον. Δεν είσαι ο χειρότερος αν αυτό σκέφτεσαι, αλλά σίγουρα έχασες την ευκαιρία να είσαι ο καλύτερος. Και όλα αυτά για μια τερατσιά και δέκα σφαίρες του G3.

Τέλος πάντων, Δημήτρη μου. Παίξε πελλό τζιαί μεν ασχολείσαι. Έτσι κι αλλιώς εμπειρία έχεις. Εξανάκαμες το…

ΥΓ: Δηλώνεις πως βρίσκεσαι στη διάθεση της πολιτείας. Στη διάθεση της πατρίδας γιατί δεν ήσουν όμως τα τελευταία 18 χρόνια;

ΥΓ2: Και για να μην ξεχνιόμαστε, λεβέντης θα ήσουν αν παραδεχόσουν πως ενώ ήξερες πως έπρεπε να πας έφεδρος επέλεξες να παίξεις πελλό. Λεβέντης θα ήσουν αν η παραίτηση σου ήταν και η απολογία σου. Τουλάχιστον θα είχαμε να λέμε πως βρέθηκε και κάποιος που έστω και την τελευταία στιγμή κατανόησε πραγματικά τι σημαίνει «αναλαμβάνω τις ευθύνες μου» και άνοιξε το δρόμο για τους υπόλοιπους…

ΥΓ3: Όπως έγραψα πιο πάνω, δεν είσαι ούτε λεβέντης, αλλά ούτε και προδότης. Είσαι απλά ένας ακόμα πολιτικός που «πουλά» πατριωτισμό όταν και εφόσον βλέπουν οι κάμερες. Όταν σβήσουν τα flash, οι τερατσιές και το καθήκον στην πατρίδα είναι μόνο για τους άλλους.

ΥΓ4: Ντροπή να δίνεται τιμητικό επίδομα σε αυτούς που πολέμησαν το 1974, όταν ταυτόχρονα υπάρχουν άτομα μέσα στη Βουλή που λουφάρουν συνειδητά και εμείς τους πισκαλιούμε συγχαρητήρια!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top