ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με €400 και τα στραβά μάτια Τούρκων στρατιωτών περνούν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές - Η μαρτυρία 32χρονου

Με €400 και τα στραβά μάτια Τούρκων στρατιωτών περνούν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές - Η μαρτυρία 32χρονου

Η μαρτυρία Ιρακινού μετανάστη δείχνει τον τρόπο που οι μετανάστες φτάνουν από τη χώρα τους στα κατεχόμενα και από εκεί στις ελεύθερες περιοχές ζητώντας άσυλο.

 Επιμέλεια: Χαράλαμπος Ζάκος

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, o 32χρονος Hawye Rasool Saleh από το Ιράκ πλήρωσε 400 ευρώ, χρήματα που δανείστηκε από φίλο του, ώστε να πληρώσει άτομο που θα τον μετέφερε από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, μέσω της νεκράς ζώνης.

«Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω», ήταν τα λόγια του διακινητή που θα τον μετέφερε στις ελεύθερες περιοχές λίγο πριν επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο τύπου βαν, όπως ανέφερε ο 32χρονος.

Το πέρασμα στις ελεύθερες περιοχές ήταν εύκολο, είπε ο Saleh. «Δύο στρατιώτες που φύλαγαν τουρκοκυπριακό φυλάκιο στα κατεχόμενα μας έκαναν σήμα για έλεγχο, και αφού είδαν την ταυτότητα του οδηγού του υπέδειξαν να προχωρήσει προς τη νεκρά ζώνη».

Σύμφωνα με τον 32χρονο, ταξίδεψε από το Ιράκ προς την Άγκυρα και από εκεί με πτήση έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα, στο οποίο τις περισσότερες φορές δεν ζητούν καν βίζα.

Ο 32χρονος είναι ένας από τις αρκετές χιλιάδες μεταναστών που βρέθηκαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω της νεκράς ζώνης, και πλέον αναζητούν άσυλο στην Κυπριακή Δημοκρατία.  

Άλλοι μετανάστες που ζητούν ένα καλύτερο μέλλον ή προσπαθούν να γλιτώσουν από τα δεινά στη χώρα τους επιβιβάζονται σε βάρκες στην Τουρκία ή το Λίβανο και φτάνουν, είτε απευθείας στις ελεύθερες περιοχές, είτε στα κατεχόμενα όπου μετά πέφτουν θύματα διακινητών ώστε να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top