ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αποφάσεις του Υπουργικού – Αγοράζεται νέο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Οι αποφάσεις του Υπουργικού – Αγοράζεται νέο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Μετά τη συνεδρία, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε «τη σύσταση Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων λόγω του συντονισμού που απαιτείται ως προς τις υποχρεώσεις μας σε σχέση με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν από το Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την αγορά νέου εφεδρικού συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας προς αντικατάσταση του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου συστήματος στο Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων στην Ακρόπολη.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μέσω του αρμόδιου Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας έλαβε έγκριση να προχωρήσει άμεσα στην ανάθεση της αγοράς νέου εφεδρικού συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (Watchkeeper), τύπου TopSky.

Η εφεδρικότητα στην παροχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας απαιτείται τόσο επιχειρησιακά όσο και ρυθμιστικά, αφού αποτελεί υποχρέωση του κράτους προς τους διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και ο Διαχειριστής Δικτύου (Network Manager) του EUROCONTROL.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τροποποίηση στον Περί Αρχαιοτήτων Νόμου, και η οποία τροποποίηση επιτρέπει στο εξής την είσοδο των ατόμων με αναπηρία που διαθέτουν Ευρωπαϊκή Κάρτα καθώς και των συνοδών τους δωρεάν σε όλους τους χώρους και μνημεία που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top