ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοιχεία για τις εξώδικες διευθετήσεις έχει ζητήσει από Τρ. Κύπρου ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός

Στοιχεία για τις εξώδικες διευθετήσεις έχει ζητήσει από Τρ. Κύπρου ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός

Στοιχεία για τις εξώδικες διευθετήσεις έχει ζητήσει ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός (SSM) από την Τράπεζα Κύπρου, όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας Στέλιος Γιωργάκης.

 

Ο κ. Γιωργάκης απαντούσε σε ερωτήσεις Βουλευτών στο πλαίσιο συζήτησης στην Επιτροπή αναφορικά με τις καταγγελίες για χαριστικές εξωδικαστικές διευθετήσεις υποθέσεων αξιογράφων σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Πριν να υπάρξει αυτή δημοσιότητα, είπε, ο SSM είχε ζητήσει από την τράπεζα να ξαναδεί τον κίνδυνο που έχει από όλες τις νομικές υποθέσεις που έχει σε εκκρεμότητα. Τώρα, πρόσθεσε, συμπληρωματικά ξέρω ότι εξετάζουν αυτές τις περιπτώσεις. Σε ερώτηση αν μπορεί να πει τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου, είπε ότι είναι σε εξέλιξη. Μπορώ να απαντήσω ότι ζητήθηκαν τα στοιχεία για τις εξώδικες διευθετήσεις, είπε, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση παρέπεμψε στον ίδιο τον SSM για απαντήσεις.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλης Περσιάνης ανέφερε ότι «ειδικοί χειρισμοί δεν υπάρχουν».

Σε ερώτηση για τον έλεγχο από τον SSM είπε ότι δεν γνωρίζει για τις εξώδικες διευθετήσεις, αλλά έλεγχος γίνεται σε συνεχή βάση σε ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων και έδωσε το παράδειγμα ενός καταστήματος της Τράπεζας που είχε χαμηλό ενοίκιο. «Αποτελεί και ένα εχέγγυο για την κοινωνία και την νομοθετική εξουσία ότι γίνεται ένας έλεγχος πολύ αυστηρός και πολύ στενός σε συνεχή βάση», είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top