ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς Νικολάου: Στο τελικό στάδιο η νέα Νομοθεσία και οι Κανονισμοί των Φυλακών

Ιωνάς Νικολάου: Στο τελικό στάδιο η νέα Νομοθεσία και οι Κανονισμοί των Φυλακών

Την εκτίμηση ότι επήλθε πλέον ο χρόνος για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, συστηματοποιημένο, ενιαίο νομοθέτημα, το οποίο θα εκτείνεται σε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το σωφρονιστικό σύστημα, δηλαδή στο νομοθετικό πλαίσιο, την υλικοτεχνική υποδομή, τη διοίκηση και το σωφρονιστικό προσωπικό, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.

Μιλούσε κατά τη βραδιά ενημέρωσης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Empowering Learning Models in Prison (ELMIP) που διοργανώνεται από τη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Υπουργός είπε ότι η νέα Νομοθεσία και Κανονισμοί των Φυλακών, που έχουν ετοιμάσει, βρίσκονται στο τελικό στάδιο διενέργειας του νενομισμένου νομοτεχνικού ελέγχου, από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, προτού οδηγηθούν στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.
 
Ο κ. Νικολάου είπε, επιπρόσθετα, ότι σε συνθήκες φυλάκισης η καταφυγή στις θρησκευτικές αρχές, όπως είναι και οι αρχές της χριστιανικής πίστης, αποτελεί πολύτιμο στήριγμα για τους ίδιους, τόσο για αντιμετώπιση των συνθηκών του εγκλεισμού, εγκατάλειψης και απομόνωσης που επιδρούν αρνητικά στη ψυχολογία τους,  όσο και για να βρουν ξανά το βηματισμό τους στη συνέχιση της ζωής τους μετά την αποφυλάκιση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top