ΚΥΠΡΟΣ

Να τιμήσουν τη μέρα της γυναίκας

Να τιμήσουν τη μέρα της γυναίκας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι καλαθοσφαιρικές ομάδες της ΑΕΛ και του ΑΠΟΠ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Κύπελλο ΟΠΑΠ Γυναικών, ο τελικός του οποίου θα διεξαχθεί την Κυριακή (8/3/15, 16:00) στην κλειστή αίθουσα «Αφροδίτη» της Πάφου.

Και αυτός ο τελικός θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αξέχαστου υπουργού Παιδείας Άκη Κλεάνθους. Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του τελικού, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (5/3/15) συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Λάκης Μιτσίδης. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Λούης Δημητρίου, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της 8ης Μαρτίου, διεθνώς αναγνωρισμένη ως ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα και την επιλογή της ΚΟΚ να διεξάγει τη συγκεκριμένη ημέρα τον τελικό, τιμώντας τις γυναίκες που ασχολούνται με την καλαθόσφαιρα.

 «Μέχρι στιγμής έχουμε διεξάγει δύο εξαιρετικούς τελικούς, που με άφησαν πολύ ικανοποιημένο. Ιδιαίτερα ο τελικός του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών, μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΕΘΑ, ήταν μια γιορτή για την καλαθόσφαιρα, με επιμέρους κέρδος την παρουσία των οικογενειών και παιδιών στο γήπεδο, σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Το ίδιο εύχομαι να γίνει και στην Πάφο την Κυριακή, αφού είμαι σίγουρος πως το γήπεδο θα γεμίσει από τους οπαδούς των δύο ομάδων. Άλλωστε στον τελικό διαγωνίζονται δύο πολύ καλές ομάδες, η μπασκετομάνα και ιστορική ΑΕΛ απέναντι στον ΑΠΟΠ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάνει τεράστια προσπάθεια για την ανέλιξη της γυναικείας καλαθόσφαιρας και τους αξίζουν συγχαρητήρια», ήταν κάποια από τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΚΟΚ, ο οποίος εξήγγειλε για τη νέα χρονιά την επιστροφή των Φάιναλ Φορ και στο Κύπελλο Ανδρών και Γυναικών, καθώς και νέο μοντέλο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας ανδρών.

 «Ως Ομοσπονδία δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη γυναικεία καλαθόσφαιρα και τη στηρίζουμε όπως μπορούμε. Ελπίζω πως το ενδιαφέρον θα αυξηθεί και από άλλες ομάδες και θα δούμε ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της γυναικείας καλαθόσφαιρας, η οποία σε βάθος χρόνου θα είναι σημαντική για τις Εθνικές μας ομάδες. Προσπάθειά μας, πάντα με τη βοήθεια του ΚΟΑ ο οποίος μας στηρίζει, είναι να επαναφέρουμε τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις, για να δώσουμε περισσότερα κίνητρα σε όλους τους αθλητές μας», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρίου.

Εν συνεχεία ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της καλαθοσφαιρικής ΑΕΛ, Κώστα Χριστοδούλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την Ομοσπονδία για τη σημασία που δίνουν στη γυναικεία καλαθόσφαιρα. «Ο τελικός είναι τελικός και κανείς δεν έχει προβάδισμα στα προγνωστικά. Θέλουμε να δούμε ένα γεμάτο γήπεδο και ο καλύτερος ας κερδίσει. Είμαστε μαθημένοι από τέτοιου είδους αγώνες και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον τελικό. Με τον ΑΠΟΠ δεν μας χωρίζει τίποτα, παρά μόνο τα 40 αγωνιστικά λεπτά του τελικού. Όλοι μας θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το καλό του αθλητισμού και της καλαθόσφαιρας, συμπεριφερόμενοι σε αθλητοπρεπή πλαίσια», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδούλου ανάμεσα σε άλλα.

Από πλευράς του ΑΠΟΠ, ο εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Πογιατζής, εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς την Ομοσπονδία και τον πρόεδρο, για τη βοήθεια που δίνουν στην ανάπτυξη της γυναικείας καλαθόσφαιρας, και τόνισε πως ο ΑΠΟΠ θα φανεί άξιος οικοδεσπότης φιλοξενώντας άριστα στην Πάφο την ΑΕΛ. «Ελπίζω να διεξαχθεί ένας καλός αγώνας, τον οποίο θα απολαύσει ο κόσμος που αναμένω να γεμίσει το γήπεδο. Η ΑΕΛ είναι μια ιστορική ομάδα στο χώρο της γυναικείας καλαθόσφαιρας, όμως και εμείς κάνουμε μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια κι ελπίζω πως η τρίτη συνεχόμενη παρουσία μας σε τελικό να είναι και η τυχερή», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πογιατζής.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στους προπονητές και καλαθοσφαιρίστριες. Ο προπονητής του ΑΠΟΠ, Κωνσταντίνος Καραπίττης, συνεχάρη τις δύο ομάδες για την πρόκρισή τους στον τελικό, χαρακτηρίζοντας μεγάλη επιτυχία την παρουσία του ΑΠΟΠ για 3η συνεχόμενη χρονιά, έχοντας μάλιστα αποκλείσει στους δύο προηγούμενους γύρους δύο από τις πρωταγωνίστριες της φετινής χρονιάς, τον Κεραυνό και τον Απόλλωνα, προσθέτοντας: «Υπάρχει φαβορί στο παιχνίδι, κι αυτή είναι η ΑΕΛ, μία έμπειρη και ιστορική ομάδα στο χώρο, όμως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για την κατάκτηση του τίτλου. Εμείς παλεύουμε με 9 μαθήτριες και είναι θετικό το ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην Πάφο για τη γυναικεία καλαθόσφαιρα. Ελπίζω ο κόσμος να δώσει το παρόν του και να στηρίξει σε αθλητοπρεπή πλαίσια και τις δύο ομάδες».

Η αρχηγός του ΑΠΟΠ, Ζωή Αγαπίου, κάλεσε τους συμπολίτες της στην Πάφο να στηρίξουν την ομάδα σε έναν ακόμα τελικό και αυτή να είναι η τυχερή χρονιά. «Θα κοιτάξουμε την ΑΕΛ στα μάτια και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την κατάκτηση του τίτλου, ξέροντας πόση δίψα υπάρχει στην Πάφο για έναν τίτλο. Εύχομαι να διεξαχθεί ένας ανταγωνιστικός αγώνας και ο κόσμος να τον απολαύσει με σωστές εκδηλώσεις».

Η προπονήτρια - καλαθοσφαιρίστρια της ΑΕΛ, Κάλια Παπαδοπούλου, η οποία θα έχει δύσκολα στη διάθεσή της την τραυματία Πέτρα Όρλοβιτς, τόνισε πως η ΑΕΛ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί κάθε τίτλο στο γυναικείο πρωτάθλημα. Κι ένας ακόμα είναι ο τελικός του κυπέλλου της Κυριακής. «Χαίρομαι που αντίπαλός μας στον τελικό είναι η ομάδα της Πάφου, η οποία κάνει πολλές προσπάθειες και δίνει ιδιαίτερη σημασία στη γυναικεία καλαθόσφαιρα. Δεν μας πειράζει που ο τελικός θα γίνει στην Πάφο και δεν μπορώ να χρίσω την ομάδα μου ως φαβορί. Σε έναν τελικό οι πιθανότητες νίκης είναι 50-50 και οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Εμείς το θέλουμε πολύ και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε τον στόχο μας. Εύχομαι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να χαρεί το παιχνίδι, γιατί και η γυναικεία καλαθόσφαιρα έχει ανάγκη από στήριξη και προβολή», πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα η Κάλια Παπαδοπούλου, η οποία οδηγεί την ΑΕΛ σε μία αήττητη χρονιά έως τώρα.

Τέλος, ο λόγος δόθηκε στην αρχηγό της ΑΕΛ, Μόνικα Γκαβριλόσκα, η οποία μίλησε στα Ελληνικά και ανέφερε πως επιτέλους έφτασε ο πιο σημαντικός μήνας της χρονιάς, στον οποίο κρίνονται οι τίτλοι και για τον οποίο δουλεύουν σκληρά ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα. «Οι στόχοι της ΑΕΛ είναι πάντα οι ίδιοι, κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Στόχος μας είναι να βρούμε το σωστό ρυθμό στο παιχνίδι μας και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε, απέναντι σε μια αρκετά καλή ομάδα. Ένας τελικός είναι πάντα τελικός και όλα είναι πιθανά. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και να διεξαχθεί ένας υπέροχος αγώνας», είπε ανάμεσα σε άλλα η Βόσνια σέντερ των «γαλαζοκίτρινων».

Πηγή: basketball.org.cy

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top