ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διασύνδεση φοιτητών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με την αγορά εργασίας

Διασύνδεση φοιτητών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με την αγορά εργασίας

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου συνάντηση των φοιτητών της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα τοποθέτησης σε επιχειρηματικούς φορείς (αρχιτεκτονικά γραφεία, τεχνικά γραφεία και γραφεία διακόσμησης εσωτερικών χώρων), με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Καθηγητή κ. Παντελή Σκλιά, τον Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγητή κ. Σόλωνα Ξενόπουλο, την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνο τοποθέτησης Επίκουρη Καθηγήτρια κα Διοτίμα Παπαδή και των στελεχών του Γραφείου Διασύνδεσης κα Μίνα Μπακαβέλου και κ. Μάκης Τρύφωνος.

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ενημερώθηκε για την εμπειρία που αποκόμισαν οι φοιτητές από την τοποθέτησή τους, οι δε φοιτητές μοιράστηκαν την εμπειρία τους διάρκειας13 εβδομάδων εκφράζοντας συγχρόνως την ικανοποίησή τους για την σημαντική αυτή διάσταση της φοιτητικής τους εμπειρίας.


Ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής κ. Σόλωνας Ξενόπουλος ανέδειξε το γεγονός της άριστης και άμεσης προσαρμογής της ακαδημαϊκής γνώσης, που έλαβαν οι φοιτητές κατά την διάρκεια των σπουδών τους, στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου απαιτητικού εργασιακού περιβάλλοντος. Παράλληλα οι φοιτητές εξέφρασαν ανάλογες θετικές απόψεις και υπογράμμισαν ότι το Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις και ανάγκες της αγοράς εργασίας, γεγονός, το οποίο αποδεικνύεται έμπρακτα, με την άμεση απορρόφηση μέρους των συμμετεχόντων φοιτητών σε Αρχιτεκτονικά γραφεία.


Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου κατανοώντας την αγωνία των φοιτητών του για επιτυχή ένταξη στην αγορά εργασίας έχει καταρτίσει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών και συνεργειών με κοινωνικούς εταίρους, με επιχειρηματικούς φορείς, με θεσμικά όργανα της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να στηρίξει τους φοιτητές και αποφοίτους του στην επιτυχή είσοδο και ανέλιξη τους στην αγορά εργασίας με ανταποδοτικά οφέλη για τους ιδίους, τις οικογένειές τους, τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τις εθνικές οικονομίες της Κύπρου και των χωρών προέλευσής τους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top