LIKE ONLINE

Αηδία ή μεζές; Γιατί άρχισαν να τρώνε γρύλλους και ακρίδες οι Βρετανοί

Αηδία ή μεζές; Γιατί άρχισαν να τρώνε γρύλλους και ακρίδες οι Βρετανοί

Γρύλλοι με ξύδι και αλάτι, ή ακρίδες με κάλυψη σοκολάτας; Τι θα λέγατε για σκουλήκια με μεξικάνικα καρυκεύματα;

Η Pestaurant, ένα παρακλάδι της επιχείρησης ελέγχου παρασίτων Rentokil, προσπαθεί να πείσει το κοινό ότι η κατανάλωση εντόμων θα μπορούσε να είναι η τάση του μέλλοντος.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμπληρώνουν την καθημερινή διατροφή τους με ανατριχιαστικά έντομα.

Μέλη της εταιρείας, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο του Surrey, στο πλαίσιο της εβδομάδας «Go Green» και κάλεσαν τους μαθητές να δοκιμάσουν το μενού με προνύμφες, σκουλήκια και  τριζόνια.

Ο σεφ του Pestaurant είχε μαγειρέψει στο παρελθόν πιάτα ποικιλίας, με μπιφτέκια περιστεριού και σε γλυκό τσίλι, γαρνιρισμένα σκουλήκια και τυρί τσένταρ και πρωινό με λουκάνικα, μπέικον ... και 30g σκουλήκια μπαμπού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα προϊόντα τους πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής, ενώ τα ειδικοί της εταιρείας μπορούν να σε πληροφορήσουν ποια έντομα είναι ωφέλιμα και ποια μπορεί να σε αρρωστήσουν.

«Τα έντομα χρειάζονται λιγότερο νερό για να σχηματιστούν και λιγότερο χώρο για αναπαραγωγή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους μπορούμε να τα βλέπουμε ως θρεπτική πηγή φαγητού», εξηγεί η εταιρεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top