ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποφυλακίστηκαν με όρους οι δολοφόνοι, αλλά δεν μπορούσαν να ζήσουν -Ο Μπο έφυγε από την Κύπρο

Αποφυλακίστηκαν με όρους οι δολοφόνοι, αλλά δεν μπορούσαν να ζήσουν -Ο Μπο έφυγε από την Κύπρο

Συχνά πυκνά στην Κύπρο τίθεται θέμα… απρονοησίας νόμων.

Κι αυτό γιατί αποδεικνύεται ότι ο ένας νόμος συγκρούεται με κάποιον άλλον.

Τα όσα αναφέρουμε πιο πάνω ίσχυσαν και στην περίπτωση των Zeeshan Mohamad και ο Bo Yo που είχαν διαπράξει τη δολοφονία του 38χρονου εργολάβου οικοδομών Π. Χ. το καλοκαίρι του 2004.

Ο Πακιστανός και ο Κινέζος συγκάτοικός του είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση το 2004 (στη σύζυγο του μακαρίτη, Μάγδα, είχε επιβληθεί φυλάκιση 12 ετών) κι αποφυλακίστηκαν με όρους στις 29 Δεκεμβρίου του 2017, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Επ αδεία.

Με βάση το πνεύμα των σχετικών νόμων η πρόωρη αποφυλάκιση έχει να κάνει με την προσπάθεια σωφρονισμού, της επανένταξης δηλαδή εγκληματιών στην κοινωνία.

Ο Zeeshan Mohamad και ο Bo Yo, όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, προσπάθησαν να βρουν δουλειά αλλά δεν μπορούσαν. Δεν είχαν άδεια απασχόλησης στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ήταν και στο stop list.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, αστυνομικοί έτυχε στο πλαίσιο ελέγχων να έρθουν αντιμέτωποι με τις περιπτώσεις τους μη γνωρίζοντας τι να πράξουν, καθώς οι αποφυλακισθέντες καλούνταν να επανενταχθούν στην κοινωνία, χωρίς να έχουν ούτε τα απαραίτητα εφόδια.

Πιο συγκεκριμένα, για τον Bo Yo πληροφορηθήκαμε ότι φυτοζωούσε κάνοντας κουτσοδούλια δεξιά κι αριστερά και ότι μετά από αλλεπάλληλες δικαστικές προσπάθειες, κατάφερε εν τέλει να φύγει από την Κύπρο τον Απρίλιο.

Όλες οι πτυχές του σοβαρού αυτού εγκλήματος με θύμα τον 38χρονο Π.Χ. καταγράφονται στο δημοσίευμα του συνάδελφου Ιάκωβου Ιακώβου (Εφημερίδα 24).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top