ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολύτιμο και αναγκαίο εργαλείο η αναλογιστική επιστήμη, λέει ο Δ. Συλλούρης

Πολύτιμο και αναγκαίο εργαλείο η αναλογιστική επιστήμη, λέει ο Δ. Συλλούρης

Η αναλογιστική επιστήμη αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο εντοπισμού, αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνων, ιδιαίτερα σε εποχές χρηματοοικονομικής κρίσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως όσο η παγκοσμιοποιημένη οικονομία γίνεται και πιο πολύπλοκη η ανάγκη του αναλογιστή θα καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων και συντάξεων.

 
«Οι ραγδαίες εξελίξεις, οι μεταβολές, τα πολλαπλά και πολυποίκιλα προβλήματα, αλλά και οι προκλήσεις που αδιάλειπτα αναφύονται και αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες στον χρηματοοικονομικό, κοινωνικοπολιτικό, αλλά και στον τομέα των μεγάλων επαναστάσεων, στον τομέα της τεχνολογίας, υπαγορεύουν τη συνεχή ετοιμότητα, συνεργασία και ανάπτυξη συνεργειών και δράσεων όλων από κοινού των κοινωνικών δρώντων και εταίρων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε χαιρετισμό του στο επίσημο δείπνο Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου στο πλαίσιο του τέταρτου Συνεδρίου του Συνδέσμου.
 
Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε ότι στο σύνθετο αυτό πλαίσιο εξέχουσα θέση αδιαμφισβήτητα κατέχει το επάγγελμα του αναλογιστή, ένα επάγγελμα της σύγχρονης εποχής, που πολλά έχει να προσφέρει, του οποίου το πεδίο και αντικείμενο παγκοσμίως διευρύνεται από τον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα στον χώρο της κοινωνικής προστασίας και πολιτικής και της εν γένει διαχείρισης κινδύνων.
 
Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, η διακηρυγμένη επιδίωξη του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου για ενίσχυση και εδραίωση του επαγγέλματος δεν μπορεί παρά να αποτελεί κοινό στόχο. 
 
Λέγοντας ότι βήματα προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει πολλά, ο Πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων το 2016, για την πιστοποίηση των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών για σκοπούς φερεγγυότητας από επαγγελματίες αναλογιστές τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στους κλάδους γενικής φύσεως. 
 
Όπως είπε, ο καίριας σημασίας ρόλος του επαγγέλματος του αναλογιστή στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας διεφάνη μέσα στο οδυνηρό περιβάλλον, επιτρέψτε μου να πω, που δημιούργησε η πρόσφατη πρωτοφανής χρηματοοικονομική κρίση που έπληξε τον τόπο μας, καθώς και οι επιπτώσεις της που συνεχίζουν να χρήζουν αντιμετώπισης. 
 
«Η αναλογιστική επιστήμη στις δύσκολες αυτές συνθήκες υπήρξε, και είναι, ενόσω είμαστε ακόμη αντιμέτωποι με τα οξεία προβλήματα που δημιουργήθηκαν, πολύτιμο εργαλείο εντοπισμού, αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνων». 
 
Πέρα όμως και από τις όποιες κρίσεις, τις οποίες απευχόμαστε, κατέληξε, ενόσω η παγκοσμιοποιημένη οικονομία θα αναπτύσσεται και θα γίνεται πιο περίπλοκη, η ανάγκη χρήσης και αξιοποίησης γνώσεων αναλογιστή, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικών και ιδιωτικών ασφαλίσεων, υγείας, συντάξεων, επενδύσεων, θα καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική και το μέλλον, ταυτόχρονα, του επαγγέλματος ευοίωνο. 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top