ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Γαλλία καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Γαλλία καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και την παράνομη δραστηριότητα του «Πορθητή» καταδίκασε την Τετάρτη η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, επαναδιατυπώνοντας την σθεναρή στήριξη της χώρας της προς την Κύπρο.

 
Η κ. Παρλί ενημερώθηκε από τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη για τις παράνομες δραστηριότητες του τουρκικού γεωτρύπανου «Πορθητής» στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι δύο Υπουργοί συναντήθηκαν στο Παρίσι.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Αγγελίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει λεπτομερώς την Γαλλίδα ομόλογο του, για την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και έγινε συζήτηση για τρόπους αντίδρασης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η Γαλλίδα Υπουργός επανέλαβε τη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας προς τη Κύπρο και καταδίκασε ταυτόχρονα τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, αναφέρεται.

Επίσης, οι δύο Υπουργοί επιβεβαίωσαν εγγράφως την πρόθεση των δύο χωρών για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για ευρεία στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top