ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Ο Δημήτρης Συλλούρης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ευρωεκλογές 2019: Ο Δημήτρης Συλλούρης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης προσήλθε σήμερα στο εκλογικό κέντρο Ε’, στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στη Λευκωσία, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια ο κ. Συλλούρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αυτή η εκλογική διαδικασία προσθέτει στον πολιτικό μας πολιτισμό, στη συμμετοχική δημοκρατία, και η συμμετοχή πρέπει να αυξηθεί και σήμερα, αλλά η συμμετοχή του πολίτη πρέπει να είναι 365 ημέρες τον χρόνο. Γι’ αυτό οφείλουμε και εμείς, ως πολιτικοί, να δημιουργήσουμε διαδραστικές μεθόδους και διαδικασίες ώστε ο πολίτης να ακούγεται καθημερινώς και να παίρνει τη δική του ευθύνη. Η Ευρώπη, φυσικά, πρέπει να βελτιωθεί, πρέπει να γίνει η Ευρώπη της Ευρώπης και όχι η Ευρώπη κάποιων χωρών που αποσπασματικά δημιουργούν συνθήκες με δικές τους ατομικιστικές πολιτικές ώστε να μην υπάρχει η ενιαία προσέγγιση στα ζωτικά προβλήματα που υπάρχουν. Και πρέπει η Ευρώπη, επιτέλους, με ενιαία προσέγγιση να αρχίσει να αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό και η απασχόληση και να μπει σε νέες εποχές της τεχνολογίας ολόκληρη η Ευρώπη, με ενιαίες προσεγγίσεις και πολιτικές. Και τέλος, να πω ότι οφείλουμε, επιτέλους, και στην Ευρώπη και στην Κύπρο να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, να αφήσουμε τους λαϊκισμούς και τις επικοινωνιακές πολιτικές και να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τη συζήτηση για αυτά που πρέπει να προσφέρουμε στους λαούς μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top