ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με δύο λίστες στο εκλογικό συνέδριο του ΑΚΕΛ «Ανακυκλώσιμος» ο αέρας αλλαγής

Με δύο λίστες στο εκλογικό συνέδριο του ΑΚΕΛ «Ανακυκλώσιμος» ο αέρας αλλαγής

Μπορεί η ανάγκη για εκσυγχρονισμό στο ΑΚΕΛ να κρίνεται ως επιτακτική, εντούτοις οι πεπαλαιωμένες τακτικές σε εσωκομματικό επίπεδο, μάλλον δυσκολεύουν τον επιδιωκόμενο στόχο. Στην προκειμένη περίπτωση, η αλλαγή στον τρόπο καταρτισμού της λίστας υποψηφίων για εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, υποδεικνύει νοοτροπίες του παρελθόντος.

Μέχρι σήμερα, η λίστα υποψηφίων καταρτιζόταν μετά από αξιολόγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης, με αποτέλεσμα πολλά μέλη επαρχιακών επιτροπών να δυσανασχετούν, κρίνοντας ως αντιδημοκρατική την τακτική, η οποία ευνοούσε κυρίως γνωστά στελέχη που  κατέχουν υψηλότερα εσωκομματικά αξιώματα και κατά συνέπεια τυγχάνουν μεγαλύτερης προβολής.

Η απόφαση για αλλαγή, λήφθηκε ενόψει του προγραμματισμένου 22ου Συνεδρίου του κόμματος, μετά την κατάθεση εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή για καταρτισμό καταλόγου με αλφαβητικής σειράς, η οποία εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή 13/3/2015.

Εντούτοις, συμφωνήθηκε, μετά από υποδείξεις που προήλθαν από στελέχη της ηγεσίας, η κυκλοφορία και δεύτερης λίστας με ονόματα τα οποία θα πρέπει να εκλεγούν.

Η απόφαση όπως πληροφορούμαστε, προκαλεί αντιδράσεις σε επίπεδο Επαρχιακών Επιτροπών, αφού ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες εκλογής της, καθώς η δράση τους περιορίζεται στις ανά τόπου επαρχίες τους.

Κατά συνέπεια είναι πολύ πιο πιθανή η επιλογή υποψηφίων καθ’ υπόδειξη, παρά υποψήφιου που δεν είναι ευρύτερα γνωστός σε Παγκύπρια κλίμακα.

Η λίστα θα καταρτιστεί και πάλι από την Επιτροπή Αξιολόγησης, τα μέλη της οποίας θα οριστούν από την ηγεσία, ενώ ενώπιον της ΚΕ του κόμματος δεν τέθηκε πρόταση που είχε  υποβληθεί και προνοούσε συμμετοχή των στελεχών από τις επαρχίες με ποσόστοση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top