ΚΟΣΜΟΣ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Συνετρίβη αεροσκάφος στη Σουηδία – Εννέα νεκροί

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Συνετρίβη αεροσκάφος στη Σουηδία – Εννέα νεκροί

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (14/7) μετά την συντριβή αεροσκάφους στη Σουηδία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ επέβαιναν σε αεροσκάφος το οποίο και συνετρίβη το μεσημέρι της Κυριακής στη Σουηδία.

Το εν λόγω αεροσκάφος απογειώθηκε από το τοπικό αεροδρόμιο Umea, μεταφέροντας τους εννέα αλεξιπτωτιστές.

Λίγο μετά την απογείωση, το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και στη συνέχεια συνετρίβη στον ποταμό στα βόρεια της πόλης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στο σημείο βρίσκονται ήδη ασθενοφόρα και διασώστες, καθώς και ομάδες ψυχολόγων προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια.

"Οι εννέα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου της περιφέρειας Βαστερμπότεν (βορειοδυτικά) Γκαμπριέλα Μπάντλινγκ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων.

Σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος, που μετέφερε αλεξιπτωτιστές, συνετρίβη λίγο μετά τις 14.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Κύπρου). Το αεροσκάφος, ένα GippsAero GA8 Airvan, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ουμέα γύρω στις 13.30 τοπική ώρα.

Σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο, που δημοσίευσε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Aftonbladet, καταγράφεται η πτώση του αεροπλάνου. "'Ακουσα έναν παράξενο ήχο κινητήρα... Σήκωσα το κεφάλι και είδα ένα αεροσκάφος να στροβιλίζεται σαν να ήταν σβούρα" περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Πέτερ Λάρσον, στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

"Αρχικά, νόμιζα ότι επρόκειτο για μια πτήση ακροβατικού αεροσκάφους, σύντομα, όμως, κατάλαβα ότι δεν ήταν έτσι", συνέχισε. Το κουφάρι του αεροσκάφους εντοπίστηκε σε ένα νησί του αρχιπελάγους που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ουμέα.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top