ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μετά από 11 χρόνια κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί στην Κύπρο –Δίνουν αγώνα στη Σουηδία -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μετά από 11 χρόνια κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί στην Κύπρο –Δίνουν αγώνα στη Σουηδία -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κάποια πράγματα στην Κύπρο είναι αυτονόητα, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει σε όλο τον κόσμο… Η παρένθετη μητρότητα στη Σουηδία δεν πραγματοποιείται, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα πολλά ζευγάρια να μην αποκτούν την οικογένεια που ονειρεύονταν.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Χάνα και του Τζέσπερ Ρεν, ζεύγους από τη σκανδιναβική χώρα, που αναδείχθηκε τη Δευτέρα (15/07) από το Σουηδικό Ραδιόφωνο (sverigesradio).

Το εν λόγω ζευγάρι μετά από αγώνες που κράτησαν πέραν από μια δεκαετία, είχε απελπιστεί κι έκανε προσπάθειες προκειμένου να υιοθετήσει παιδί.

Μέχρι που η καλύτερη φίλη της Χάνα, Τζοζεφίν Ίνγκβαρσον, προθυμοποιήθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα για χάρη της.

Όπως κι έγινε. Ήρθαν στην Κύπρο με αποτέλεσμα η Χάνα και ο Τζέσπερ να αποκτήσουν την κόρη τους Εύα που σήμερα είναι ενός έτους.

«’Οι εννέα μήνες που έδωσα από τη ζωή μου για να έχουν η Χάνα και ο Τζέσπερ ένα παιδί για το υπόλοιπο της ζωής τους, δεν ήταν τίποτα για μένα. Δεν ήταν δύσκολη απόφαση’ δήλωσε η Τζοζεφίν» σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Και προστίθεται: «Από τη στιγμή που δεν είναι θεσμοθετημένη η παρένθετη μητρότητα στη Σουηδία, το ζεύγος και η φίλη τους πήγαν στην Κύπρο. Και τώρα θέλουν τους κανονισμούς για την παρένθετη μητρότητα να αλλάξουν.
‘Θέλουμε η Εύα να νοιώθει κατά την παιδική της ηλικία ότι η παρένθετη μητρότητα δεν είναι ένα παράξενο πράγμα’ δήλωσε η Χάνα».

Να σημειωθεί ότι στην Σουηδία και στην Φινλανδία η παρένθετη μητρότητα, παρόλο που δεν απαγορεύεται διά νόμου, δεν πραγματοποιείται. Αντιβαίνει στην αρχή ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να διατίθεται για τέτοιους σκοπούς.

Εξάλλου, ο θεσμός της παρένθετης μητρότητας δεν επιτρέπεται σε προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Νορβηγία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Ελβετία και η Γαλλία.

Πηγή: sverigesradio.se
Επιμέλεια: Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top