ΔΙΕΘΝΗ

Τράμπ προς Τουρκία: «Δεν πρόκειται να σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35»

Τράμπ προς Τουρκία: «Δεν πρόκειται να σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35»

Ο πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε την Τρίτη (16/7) ότι δεν πρόκειται οι ΗΠΑ να πωλήσουν μαχητικά F-35 στην Τουρκία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «τώρα λέμε στην Τουρκία, δεν θα σας πουλήσουμε μαχητικά αεροσκάφη F-35».

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε μπει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά, δουλεύουμε πάνω σ΄αυτό. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά δεν είναι πραγματικά δίκαιο».

Οι δηλώσεις μεταδόθηκαν από το pool των δημοσιογράφων που ήταν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε οποιαδήποτε μνεία σε κυρώσεις CAATSA, που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν τα υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Λίγο νωρίτερα, ο υποψήφιος υπουργός Άμυνας Μάρκ Έσπερ, καταθέτοντας στην επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής επανέλαβε την πάγια στάση της Ουάσιγκτον ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές σε όλα τα επίπεδα, ότι αν η Τουρκία αποκτήσει τους S-400, τότε δεν θα πάρει τα F-35».

«Η Τουρκία είναι ένας παλιός και σημαντικός σύμμαχος, ωστόσο η επιδίωξη της να αποκτήσει τους S-400 υπονομεύει την ασφάλεια της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top