ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στα κύρια θέματα του Συμβουλίου Ασφαλείας η Κύπρος - Υποβάλλουν εισηγήσεις

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στα κύρια θέματα του Συμβουλίου Ασφαλείας η Κύπρος - Υποβάλλουν εισηγήσεις

Στην κορυφή της ατζέντας η Ανατολική Μεσόγειος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδριάζει την Τρίτη (30/7) στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το Ethnos.gr, τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στο κρίσιμο ΣΕΑ θα είναι η Συρία, το ρωσικό σύστημα S-400, τα μαχητικά F-35 και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με τους υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών και Ενέργειας αλλά και τους στρατιωτικούς επιτελάρχες αναμένεται να συζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόκειται να αναφερθούν στις προετοιμασίες για τη νέα επιχείρηση, που επιθυμεί να διεξάγει η Άγκυρα, στα ανατολικά του Ευφράτη, ενώ θα εξετάσουν και την κατάσταση των ερευνών και γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, υπό το πρίσμα της ευρείας συνάντησης για την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου.

Οι υπουργοί, αναμένεται να υποβάλουν εισηγήσεις για την ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, αναμένεται να συζητηθούν οι τρόποι αντίδρασης κατά των ενδεχόμενων κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τους S-400 που παρέλαβαν από την Ρωσία.

Ακόμα, αναμένεται η αναζήτηση εναλλακτικών αγορών για προμήθεια μαχητικών μετά την αναστολή της πώλησης των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα ανεπίσημα αποτελέσματα στο 100% - Οι μεγάλοι νικητές της αναμέτρησης

Τιμές ρεύματος: Έτσι μπορείς να μειώσεις τον λογαριασμό της ΑΗΚ - Το «μυστικό» του κλιματιστικού

Ηλεκτρικά σκούτερ: «Βαδίζουμε» προς την κατάργηση τους; - Η ανεφάρμοστη νομοθεσία και το παράδειγμα του… Λονδίνου



Ο Φειδίας σόκαρε το πολιτικό σύστημα - Μεγάλη αποτυχία των κομμάτων - Η απαξίωση των πολιτών

Ο Φειδίας σόκαρε το πολιτικό σύστημα - Μεγάλη αποτυχία των κομμάτων - Η απαξίωση των πολιτών

Το φαινόμενο Φειδίας και η τεράστια ανατροπή που έφερε με τη νίκη του, στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, είναι το κυριότερο αποτύπωμα που άφησαν οι Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου. Ένας στους πέντε Κύπριους Ψηφοφόρους επέλεξε τον 24χρονο Tik Toker για να τον εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή, αφήνοντας πίσω του, κόμματα με ιστορία όπως η ΕΔΕΚ, η οποία έχασε την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Χαμένοι της βραδιάς των εκλογών ήταν το ΑΚΕΛ το οποίο εκτός από την πτώση των ποσοστών του, έχασε τη μία έδρα, αλλά και ο ΔΗΣΥ ο οποίος αν και πανηγυρίζει για την «πρωτιά» -το διακύβευμα των εκλογών- και για την διατήρηση δύο εδρών στην Ευρωβουλή, έχασε ποσοστά, αλλά και δήμους, όπως ο δήμος Λευκωσίας και ο δήμος Λεμεσού. Χαμένο βγήκε και το ΔΗΚΟ το οποίο χάνει πλέον τον ρυθμιστικό του ρόλο, αλλά και η ΔΗΠΑ, αφού δεν κατάφερε να φτάσει στον στόχο του, που ήταν τα ποσοστά που έλαβε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, με τον Μάριο Καρογιάν να βάζει τον πήχη πιο ψηλά, στο 7,5%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top