ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚATEXOMENA: Αντιδράσεις για τον κατώτατο μισθό

ΚATEXOMENA: Αντιδράσεις για τον κατώτατο μισθό

Στις 3400 ΤΛ (548 ευρώ) καθορίστηκε ο μεικτός κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα από την αρμόδια επιτροπή, ενώ ο καθαρός μισθός βγαίνει στις 2958 ΤΛ με την Αφρίκα να σχολιάζει ότι κανείς δεν μπορεί να ζήσει με αυτό το ποσό.

Η συζήτηση για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού υπό το φως και της περικοπής της ΑΤΑ που ήθελε να επιβάλει η «κυβέρνηση» ήταν το θέμα προς συζήτηση το τελευταίο διάστημα λόγω και του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας – ψευδοκράτους που αφορά σε μεταρρυθμίσεις στο «δημόσιο».

Η Γενί Ντουζέν παραθέτει συγκριτικά νούμερα. Το 2009 ο μεικτός κατώτατος μισθός ήταν 1237 ΤΛ που με την τότε ισοτιμία αντιστοιχούσε σε 570 ευρώ ενώ τώρα καθορίστηκε στις 3400 ΤΛ που είναι λιγότερες σε ευρώ, 548. Ο ακάθαρτος κατώτατος μισθός μέχρι τώρα, από τις αρχές του 2019, ήταν 3150 ΤΛ με καθαρά 2740 ΤΛ . Με τον επανακαθορισμό ελαφρώς προς τα πάνω η ώρα πληρώνεται 19,62 ΤΛ (3,3 ευρώ), ηήμερα 156, 92 ΤΛ (26,2 ευρώ) και ηεβδομάδα 784,62 ΤΛ  (130,8 ευρώ).

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top