ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ακκιντζί – Αναστασιάδη: Επιστρατεύει στοιχεία και ντοκουμέντα ο Πρόεδρος

Συνάντηση Ακκιντζί – Αναστασιάδη: Επιστρατεύει στοιχεία και ντοκουμέντα ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συμβουλεύεται, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, όλα τα στοιχεία και ντοκουμέντα που έχει στους φακέλλους του, ενόψει της συνάντησής του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί την Παρασκευή δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Είπε πως στους φακέλλους αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προτάσεις και θέσεις που υποβλήθηκαν, επιστολές που εστάλησαν, συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν, ως επίσης και το Πλαίσιο έξι παραμέτρων του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η ίδια πηγή υπογράμμισε, παράλληλα, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συσκέπτεται με τους στενούς του συνεργάτες στη θερινή προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, είναι από καιρό προετοιμασμένος για μια τέτοια συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, "την οποία επεδίωξε, και για τα όσα θέλει να υπογραμμίσει στον Τ/κ ηγέτη προκειμένου αντί της έντασης που προκαλεί η Τουρκία, να ξεκινήσουμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την ουσία του Κυπριακού".

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η συνάντηση των δυο ηγετών στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στην υπό τον έλεγχο των ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, δεν θα είναι ανοικτή προς κάλυψη από τα ΜΜΕ. Πηγή των ΗΕ στην Κύπρο ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως θα υπάρξει μόνο λήψη φωτογραφιών και τηλεοπτικών πλάνων "από επίσημους φωτογράφους και κινηματογραφιστές από τις δυο πλευρές".

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιορτή της Δημοκρατίας: Η ιστορία των Δημοτικών Εκλογών - Οι Δήμοι, οι εκλεγέντες και η σημερινή μεταρρύθμιση

Δείτε εικόνες από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC - Εντοπίστηκε πεσμένος στα βράχια

Ανεξέλεγκτος νεαρός λουόμενος - Επιτέθηκε σε ναυαγοσώστη, Αστυνομικούς και οδηγό βάρκας σε παραλία της Λεμεσού

Αυτή είναι η γηραιότερη ψηφοφόρος του νησιού – Βίντεο από την στιγμή που ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα

Πόσα θα βάλουν στην τσέπη τους οι νέοι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι - Ο μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών

Εκλογές 2024: Έφερε τα «πάνω-κάτω» και πάλι ο Θεμιστοκλέους - Άφησε εκτός κάλπης το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών



LIVE - Εκλογές 2024: Στο 38,6% το ποσοστό προσέλευσης μέχρι τις 15:00 - Συνεχής ενημέρωση

LIVE - Εκλογές 2024: Στο 38,6% το ποσοστό προσέλευσης μέχρι τις 15:00 - Συνεχής ενημέρωση

Στις 7:00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες με οκτώ ταυτόχρονες εκλογικές αναμετρήσεις. Από τη σημερινή διαδικασία θα αναδειχθούν οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές, οι Πρόεδροι των πέντε Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, οι επικεφαλής των 20 νεοσύστατων δήμων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη κοινοτικών συμβουλίων και μέλη σχολικών εφορειών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διεκδίκηση έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο από ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και τον youtuber/tik toker Φειδία Παναγιώτου, όπως και ποιο από τα κόμματα θα ανέβει στην τρίτη θέση σε ποσοστά πίσω από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Σημειώνεται επίσης η πρώτη συμμετοχή σε εκλογική αναμέτρηση του νεοϊδρυθέντος κόμματος, Volt Κύπρου. To ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top