ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εντοπίστηκε το σήμα λογαριασμού που χρησιμοποιήθηκε για την «μακάβρια απάτη» για τον θάνατο της Νάταλι - VIDEO

Εντοπίστηκε το σήμα λογαριασμού που χρησιμοποιήθηκε για την «μακάβρια απάτη» για τον θάνατο της Νάταλι - VIDEO

Διαστάσεις έχει λάβει η ηλεκτρονική απάτη στο διαδίκτυο για δήθεν εισφορές, για την κηδεία της αδικοχαμένης 34χρονης Νάταλι Χριστοφόρου στην Ικαρία.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Κύπρου, μετά από καταγγελία διερευνά υπόθεση πλαστογραφίας μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή. Δηλαδή την δημιουργία ψεύτικης ιστοσελίδας με σκοπό την εξασφάλιση χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου έχει εντοπιστεί η τοποθεσία από την οποία δημιουργήθηκε ο εν λόγω λογαριασμός.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέου ανάφερε: «Από έλεγχο που έγινε σύμφωνα με τη σελίδα το πρόσωπο που την δημιούργησε φαίνεται να δήλωσε χώρα διαμονής τρίτη χώρα. Μετά από διερεύνηση της Αστυνομίας, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει διαγραφεί και οι εξετάσεις συνεχίζονται προς εντοπισμό του προσώπου που την δημοσίευσε.»

Ευτυχές είναι το γεγονός ότι μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι κανένας πολίτης δεν έπεσε θύμα της εν λόγω απάτης και δεν έχει καταβάλλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

«Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό, αφού πρόκειται για απάτη και να μην καταβάλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό χωρίς προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι πρόκειται για αξιόπιστη ιστοσελίδα.» σημείωσε ο κ. Ανδρέου.

Υπενθυμίζουμε ότι οικείο πρόσωπο της άτυχης αστροφυσικού ενημέρωσε αρχικά μέσω Facebook ότι κάποιος «άνοιξε» χρησιμοποιώντας το όνομα της, διαδικτυακό λογαριασμό για «εισφορές» δήθεν για την κηδεία της. Η συγκεκριμένη γυναίκα κάνει δημόσια έκκληση να μην δώσει κανένας λεφτά, αφού φαίνεται πως πρόκειται για μια «μακάβρια απάτη» προσθέτοντας ότι έχει προχωρήσει σε καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές.

Στο παρακάτω video οι δηλώσεις του Εκπρόσωπου Τύπου της Αστυνομίας το μεσημέρι της Παρασκευής (09/08):

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Τροχαίο στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top