ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Δήμαρχος Aμμοχώστου ο Σίμος Ιωάννου - «Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη» - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Νέος Δήμαρχος Aμμοχώστου ο Σίμος Ιωάννου - «Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη» - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ολοκληρώθηκε στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (25/8) η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα πλέον με την ολοκλήρωση και της καταμέτρισης των ψήφων και από τα 44 εκλογικά κέντρα την μεγάλη νίκη παίρνει με μεγάλη διαφορά ο Σίμος Ιωάννου ο οποίος προσέτρεξε να το ανακοινώσει πρώτος, μέσω ανάρτησής του στα social media. 

Να σημειώσουμε ότι από την πρώτη στιγμή έναρξης της καταμέτρησης των ψήφων, ο Σίμος Ιωάννου προηγείτο με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους υποψηφίους. 

Όπως ανέφερε ο Έφορος Αναπληρωματικής Εκλογής, Γεώργιος Χρυσαφίνης, «η διαδικασία των εκλογών εξελίχθηκε ομαλά και μέχρι τις έξι το απόγευμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το 30,36% των ψηφοφόρων, δηλαδή 9.587 άτομα. Συνολικά οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται στις 31.589».

Η ανάρτηση στα social media μετά τα αποτελέσματα

Τα τελικά αποτελέσματα

Ο Σίμος Ιωάννου εξασφάλισε το 48,94%

Ο Νίκος Κάρουλλας 26,23%

Ανδρέας Λόρδος 16,24%

Λίνος Παπαγιάννης 6,22%

Γεώργιος Σταυρή 2,37%.

Ποιός είναι ο Σίμος Ιωάννου

Ο Σίμος Ιωάννου γεννήθηκε το 1955 στο Άγιο Λουκά. Απέκτησε πτυχίο ιατρικής από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Semmelweis. Ακολούθως εργάστηκε στο Εθνικό Νοσοκομείο Υγείας και Αθλητισμού της Βουδαπέστης, από όπου απέκτησε τις ειδικότητες του Αθλητιάτρου και του Ορθοπεδικού. Το 1988 επέστρεψε στην Κύπρο και ξεκίνησε να εργάζεται ως ιδιώτης γιατρός.

Είναι νυμφευμένος με τη Σοφία Σωκράτους και έχει ένα υιό και μία κόρη.

Πολιτική διαδρομή

Την περίοδο των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης Ουγγαρίας.

To 1989 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αμμοχώστου με το ΑΚΕΛ, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε στις Δημοτικές εκλογές του 1991, στις Δημοτικές εκλογές του 1996, στις Δημοτικές εκλογές του 2001, στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και στις Δημοτικές εκλογές του 2011. Την περίοδο 2011-2016 διετέλεσε αντιδήμαρχος του Δήμου Αμμοχώστου.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2016 διεκδίκησε το αξίωμα του Δημάρχου Αμμοχώστου. Ωστόσο, δεν κατάφερε να εκλεγεί καθώς ο ανθυποψήφιος του Αλέξης Γαλανός πήρε 21 περισσότερες ψήφους. Το 2019, λόγω του θανάτου του Αλέξη Γαλανού, διεξήχθησαν αναπληρωματικές εκλογές για τον Δήμο Αμμοχώστου με τον Σίμο Ιωάννου να εκλέγεται δήμαρχος. Την υποψηφιότητα του στήριξαν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η Συμμαχία Πολιτών και η ΔΗΠΑ.

Άλλες δραστηριότητες

Ο Σίμος Ιωάννου διετέλεσε πρόεδρος του αθλητικού σωματείου Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (2012-2013). Για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος της πετοσφαιρικής ομάδα της Νέας Σαλαμίνας. Επιπλέον, διετέλεσε για 16 χρόνια πρόεδρος του αθλητικού σωματείου Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών, του οποίου από το 2006 αποτελεί επίτιμος πρόεδρος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top