ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Αυτή είναι η κατάσταση στα φράγματα λίγες μέρες πριν το Φθινόπωρο- Το στοιχείο που ξεχωρίζει- ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αυτή είναι η κατάσταση στα φράγματα λίγες μέρες πριν το Φθινόπωρο- Το στοιχείο που ξεχωρίζει- ΠΙΝΑΚΑΣ

Απομένουν λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε τον Αύγουστο και μπούμε ξανά στο Φθινόπωρο, μια εποχή κατά την οποία αναμένουμε ξανά βροχοπτώσεις που θα φέρουν εισροή υδάτων στα φράγματα σε όλη την Κύπρο. Ποια είναι, όμως, η κατάσταση που επικρατεί στους «ταμιευτήρες νερού» σε όλο το νησί;

Του Στέλιου Στυλιανού

Μια ιδανική χρονιά ήταν αυτή που ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου (από τον Οκτώβριο ξεκινά καταμέτρηση για το 2019-20) με τα περισσότερα φράγματα να υπερχειλίζουν. Συνολικά η ποσότητα που αποθηκεύτηκε στα φράγματα ήταν 264,677 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, που αποτελεί ρεκόρ όπως είχε ανακοινωθεί.

Την Πέμπτη 29/8 η ποσότητα νερού που βρίσκεται στα φράγματα ανέρχεται στα 249,793 εκ. κυβικά μέτρα με την πληρότητα να φτάνει το 85,9%.

Στο 91,9% η πληρότητα του Ασπρόκρεμμου (48 εκατομμύρια), ενώ στο 91,1% (104 εκατομμύρια) είναι το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, αυτό του Κούρρη στην Άλασσα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο που ξεχωρίζει και επιβεβαιώνει την πολύ καλή εισροή αλλά και την ποσότητα νερού που είναι αποθηκευμένη στα φράγματα είναι και το γεγονός ότι η αντίστοιχη περσινή πληρότητα ήταν μόλις στο 16,1% με 46 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, δηλαδή κάτι λιγότερο απ’ όσο υπάρχει ήδη στον Ασπρόκρεμμο.

Σχεδόν δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υπερχείλιση των φραγμάτων και τη φετινή χρονιά (αν λάβουμε τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας) αφού στους «ταμιευτήρες νερού» χρειάζεται να μπουν μόλις 40 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, με τη μέγιστη ποσότητα που μπορούν να δεχτούν τα φράγματα είναι τα 290 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top