ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Απαραίτητη από τις 2/9 η προσκόμιση παραπεμπτικού από προσωπικό ιατρό για ειδικούς ιατρούς

ΚΥΠΡΟΣ: Απαραίτητη από τις 2/9 η προσκόμιση παραπεμπτικού από προσωπικό ιατρό για ειδικούς ιατρούς

Απαραίτητη είναι από την Δευτέρα (2/9), σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η προσκόμιση παραπεμπτικού από προσωπικό ιατρό για τους ειδικούς ιατρούς και άλλες υπηρεσίες του ΟΚΥπΥ.

Παραπεμπτικό από προσωπικό ή ειδικό ιατρό απαιτείται και για διαγνωστικές/απεικονιστικές εξετάσεις στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι που επιθυμούν να λάβουν υπηρεσίες από τα νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ, καλούνται να επισκέπτονται τον προσωπικό ιατρό τους για να εξασφαλίζουν το σχετικό παραπεμπτικό και να επικοινωνούν με το οικείο νοσηλευτήριο για τη διευθέτηση ραντεβού.

Το Υπουργείο Υγείας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αποφυγή ταλαιπωρίας, αναφέρει ότι οι κάρτες νοσηλείας για τους δικαιούχους των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ που εκδίδονται με βάση κριτήρια που ισχύουν σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι και τις 31 Μαΐου 2020 για υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής νοσηλείας στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ως εκ τούτου, προτρέπονται οι ασθενείς, των οποίων οι κάρτες νοσηλείας έχουν λήξει ή θα λήξουν, να επισκέπτονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) σε όλες τις επαρχίες για την ανανέωσή τους, ακολουθώντας την ισχύουσα διαδικασία.

Αναφορικά με την ενδονοσοκομειακή φροντίδα, καθώς και όλες τις υπηρεσίες που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ κατά τη 2η φάση, την 1η Ιουνίου 2020, όπως είναι υπηρεσίες φυσιοθεραπείας, νοσηλευτικής, ΤΑΕΠ, ανακουφιστική φροντίδα, κτλ, οι ασθενείς που ήταν δικαιούχοι μέχρι τώρα θα εξακολουθήσουν να εξυπηρετούνται στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, ακολουθώντας τις ισχύουσες διαδικασίες.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top