ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Δεκάδες μαθητές οδηγήθηκαν στο Τμήμα - Από επιθετικά όργανα μέχρι ουσίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Δεκάδες μαθητές οδηγήθηκαν στο Τμήμα - Από επιθετικά όργανα μέχρι ουσίες

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (6/9), λήφθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, παγκύπρια για στόχο την πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας.

Οι εκστρατείες διενεργούνται στο πλαίσιο και της στενής συνεργασίας της Αστυνομίας με το Υπουργείο Παιδείας και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, όπου σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη, εξαγγέλθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της επιχείρησης, η οποία διήρκησε από τις 7μ.μ. της Πέμπτης (5/9)– 8π.μ. (6/9), έγιναν περιπολίες σε γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες ομάδες μαθητών.

Κατά τη διάρκεια των περιπολιών, εντοπίστηκαν δύο τσάντες που ανήκαν σε μαθητές και όπως διαπιστώθηκε περιείχαν έναν πυρσό και πέντε πυροτεχνήματα. Τα πιο πάνω κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ενώ δύο νεαροί αφού οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Επιπρόσθετα, έξω από δύο λύκεια στη Λευκωσία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία νεαρά πρόσωπα για παράνομη κατοχή κροτίδων – πυροτεχνημάτων, τέσσερα πρόσωπα για παράνομη κατοχή ναρκωτικών (εννέα γραμμάρια κάνναβης), ένα πρόσωπο για παράνομη κατοχή επιθετικού οργάνου (σιδερογροθιά), καθώς και ένα πρόσωπο για παράνομη κατοχή περιουσίας (6.300 ευρώ). Τα πιο πάνω πρόσωπα, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Επίσης, άλλα εννέα πρόσωπα οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας όπου ανακρίθηκαν γραπτώς χωρίς να προκύψει οτιδήποτε εναντίον τους.

Εξάλλου, στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που έγινε σε διάφορα σχολικά κτήρια στην πόλη και τα προάστεια, λήφθηκε πληροφορία ότι σε πάρκο, υπήρχαν συγκεντρωμένα νεαρά πρόσωπα. Σε έρευνα που έγινε σε 20χρονο, εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών. Ο 20χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα εξαήμερης κράτησης.

Επίσης, σε παρακείμενο χωράφι, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε μία μοτοσικλέτα, η οποία είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαία στις 28/8/2019.

Παράλληλα, στην επαρχία Αμμοχώστου, περίπολο της ΑΔΕ Αμμοχώστου, εντόπισε σε σχολικό κτήριο νεαρούς, οι οποίοι στη θέα της Αστυνομίας, τράπηκαν σε φυγή. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν αναγραφεί διάφορα συνθήματα πάνω στους τοίχους του σχολείου.

Σημειώνεται ότι, οι παγκύπριες εκστρατείες της Αστυνομίας έξω από σχολικά κτήρια για πρόληψη και πάταξη της νεανικής παραβατικότητας, θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, ούτως ώστε η νέα σχολική χρονιά να κυλίσει ομαλά χωρίς προβλήματα. Η Αστυνομία βρίσκεται πάντα δίπλα στο πλευρό του μαθητόκοσμου.

Στόχος είναι η ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Το όνομα της Beyoncé θα γίνει λήμμα σε λεξικό



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top