ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αντίδραση της Κυβέρνησης προς την Τουρκία και τα σκουπίδια στην Αμμόχωστο στα πρωτοσέλιδα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αντίδραση της Κυβέρνησης προς την Τουρκία και τα σκουπίδια στην Αμμόχωστο στα πρωτοσέλιδα

Οι σχεδιασμοί αντίδρασης της Κυβέρνησης για τις τουρκικές προκλήσεις και ενέργειες σε Αμμόχωστο και ΑΟΖ, ο αναβρασμός που επικρατεί στον χώρο της παιδείας και ο κίνδυνος μη συλλογής των σκουπιδιών σε Παραλίμνι και Αγία Νάπα, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων στις 16/9.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ζυγίζει συν και ρίσκα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι παραδίδεται σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η μελέτη για προσφυγή στο ΣΑ της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τις τουρκικές ενέργειες και σχεδιασμούς για την περίκλειστη Αμμόχωστο. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα επιδιώκει τώρα πρώτα πενταμερή διάσκεψη και μετά όρους αναφοράς. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις χθεσινές καταιγίδες και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε Λάρνακα και Πάφο.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τύμπανα πολέμου και πάλι στην παιδεία», γράφει για καζάνι που βράζει ο εκπαιδευτικός κόσμος και ότι πλέον στο τραπέζι βρίσκονται απεργιακά μέτρα της ΟΕΛΜΕΚ για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και τις διαμαρτυρίες των δασκάλων για παρεμβάσεις γονέων στα σχολεία. Αλλού, γράφει για πρόταση νόμου από τους Βουλευτές Μάριο Μαυρίδη και Ελένη Μαύρου για να μπει τάξη στη λειτουργία των πολυκατοικιών. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος δέχεται σήμερα τους Αμμοχωστιανούς και μελετά τις κινήσεις της Κυβέρνησης για τα Βαρώσια.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Θα πνιγούν στα σκουπίδια», γράφει στο κύριο του θέμα ότι ορατός είναι ο κίνδυνος τα σκουπίδια των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας να μείνουν στους δρόμους μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Λάρνακας και Αμμοχώστου να μην παραλαμβάνουν αν οι δήμοι δεν συνετιστούν με τις υποχρεώσεις τους. Αλλού, γράφει ότι μετά από 15 χρόνια αποφασίστηκε η ανέγερση πρεσβευτικής κατοικίας στην Καμπέρα καθώς το οικόπεδο που είχε εκμισθωθεί αρχικά είχε θεωρηθεί ακατάλληλο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Λευκωσία μεθοδεύει τις αντιδράσεις της για το σύνολο των ενεργειών της Τουρκίας σε ΑΟΖ και Αμμόχωστο.

«Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Παιδεία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Χαραυγή» η οποία γράφει ότι αρκετές προκλήσεις και ανοικτά ζητήματα βρίσκονται ενώπιον των εκπαιδευτικών οργανώσεων και αυτή τη σχολική χρονιά. Αλλού, γράφει για την εγκληματική αδιαφορία των πολιτών με τις καθημερινές παρανομίες οχημάτων σε σχέση με τα πεζοδρόμια και τις θέσεις αναπήρων που στοίχισαν τη ζωή στον Μιχάλη Σεβαστίδη, ο οποίος σκοτώθηκε στο αναπηρικό του κάθισμα παρασυρόμενος από διερχόμενο αυτοκίνητο. Σε άλλο της θέμα γράφει για τα σχολικά ιατρεία που έγιναν αποθήκες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top