ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογαν: Θα επιστρέψουν 3 εκ. πρόσφυγες εάν επεκταθεί η ζώνη ασφαλείας

Ερντογαν: Θα επιστρέψουν 3 εκ. πρόσφυγες εάν επεκταθεί η ζώνη ασφαλείας

Τους σχεδιασμούς του στην βόρια Συρία φαίνεται να βάζει σε εφαρμογή, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογαν με όπλο του το προσφυγικό πρόβλημα.

Την Δευτέρα 17/09 δήλωσε πως έως και 3 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη σχεδιαζόμενη «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία, εφόσον αυτή επεκταθεί από τα σύνορα της Τουρκίας μέχρι το Ντέιρ αλ Ζορ και τη Ράκα.

Σε συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα, μετά από την συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Χασάν Ροχανί, είπε ότι αυτή η τριμερής σύνοδος εξάλειψε κάθε εμπόδιο για τη συγκρότηση μιας συνταγματικής επιτροπής στη Συρία. Πρόσθεσε ότι η επιτροπή αυτή θα ξεκινήσει σύντομα το έργο της.

Χαρακτήρισε δε, «απαράδεκτη» την υποστήριξη που έχουν  μαχητικές οργανώσεις που «υποτίθεται ότι πολεμούν» το Ισλαμικό Κράτος εννοώντας βέβαια το κουρδικό YPG.

Ο πρόεδρος του Ιράν από την πλευρά του, δήλωσε νωρίτερα ότι η διπλωματία και όχι η στρατιωτική προσέγγιση είναι η λύση για την κρίση στη Συρία.

Η συζήτηση έγινε γύρο από την «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, στο θέμα των προσφύγων, το Ιντλίμπ και την περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, δεν έγινε καμία αναφορά στις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, για τις οποίες οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top