ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σύνταγμα το μέτρο λειτουργίας της Δημοκρατίας, δήλωσε στη Σλοβενία ο Δ. Συλλούρης

Το Σύνταγμα το μέτρο λειτουργίας της Δημοκρατίας, δήλωσε στη Σλοβενία ο Δ. Συλλούρης

Το Σύνταγμα είναι το μέτρο λειτουργίας της Δημοκρατίας και απ` αυτό πηγάζουν όλοι οι άλλοι νόμοι, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Λουμπλιάνα, ο κ Συλλούρης παρέστη στα εγκαίνια έκθεσης για το Σύνταγμα της Σλοβενίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν στο κάστρο της Λουμπλιάνα, που δεσπόζει της πόλης, τέλεσε ο Σλοβένος ομόλογός του, Ντέγιαν Ζίνταν.

Σε δήλωσή του στη σλοβενική τηλεόραση, ο κ. Συλλούρης τόνισε πως το Σύνταγμα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και είναι ο βασικός γενικός νόμος με το οποίο συμμορφώνονται και από το οποίο πηγάζουν όλοι οι νόμοι.

"Δεν μπορεί να υπάρχει νόμος που να συγκρούεται με το Σύνταγμα", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε: "Έτσι, με αυτόν τον τρόπο η λειτουργία του Συντάγματος και το ίδιο το Σύνταγμα αποτελούν το μέτρο λειτουργίας της Δημοκρατίας".

Η έκθεση παρουσιάζει σε καρικατούρες μια σφαιρική λειτουργία του κράτους, όπως αυτή καθορίζεται από το Σύνταγμα, και απευθύνεται σε μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης.

Εξάλλου, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο κ. Συλλούρης ανέφερε χαριτολογώντας πως όταν επισκεφθεί την Κύπρο ο κ. Ζίνταν, θα απευθύνει πρόσκληση και στους σκιτσογράφους που δημιούργησαν τις καρικατούρες, προκειμένου να συνεργαστούν με Κύπριους συνάδελφούς τους για να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη έκθεση και για το κυπριακό Σύνταγμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top