ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΙΟΛΗΣ: Η Πρόξενος της Κύπρου στην Αυστραλία μιλά στο ThemaOnline - Στο πλευρό του χαροκαμένου πατέρα της η ομογένεια

ΘΑΝΑΤΟΣ ΙΟΛΗΣ: Η Πρόξενος της Κύπρου στην Αυστραλία μιλά στο ThemaOnline - Στο πλευρό του χαροκαμένου πατέρα της η ομογένεια

Σε επαφή με τον χαροκαμένο πατέρα της Ιόλης που εντοπίστηκε νεκρή σε πάρκο της πόλης Brisbane της Αυστραλίας, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, βρίσκεται η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Καμπέρα.

Της Χριστιάνας Τσάγγαρη

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Πρόξενος Μάρθα Μαυρομάττη, ανέφερε ότι το προξενείο είναι σε επαφή με τις Αστυνομικές Αρχές της Αυστραλίας και καθημερινώς επικοινωνεί και στηρίζει τον πατέρα της 26χρονης Ιόλης. Μέχρι στιγμής όπως είπε δεν υπάρχουν εξελίξεις στην υπό διερεύνηση υπόθεση. 

Η κηδεία της 26χρονης έγινε την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Mt Gravatt και ετάφη στο κοιμητήριο του Mt Gravatt.

Αντιπροσωπεία του Προξενείου παρεβρέθηκε στην νεκρώσιμη τελετή. 

Η Ιόλη ζούσε με τον πατέρα της, Μιχάλη Χατζηλύρα στην Αυστραλία, όπου γεννήθηκε. Αρκετά χρόνια είχαν ζήσει στη Λευκωσία και είχαν επιστρέψει πίσω όπου συνέχισαν τη ζωή τους. 

Η 26χρονη ήταν ορφανή από μητέρα. Την έχασε από καρκίνο. 

Ο κύριος Χατζηλύρας είναι γνωστός στην Κυπριακή Κοινότητα της Αυστραλίας, ενεργό και δραστήριο μέλος. 

Την Ιόλη εντόπισαν εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης και συλλογής σκουπιδιών στο πάρκο και αμέσως ενημέρωσαν τις Αρχές.

Ο υπεύθυνος των ερευνών είχε αναφέρει ότι στο σώμα της βρέθηκαν μώλωπες και εκδορές, ενώ επιβεβαιώθηκε πως η 26χρονη αιμορραγούσε πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Επιβεβαιώνεται παράλληλα πως κλάπηκαν κάποια προσωπικά της αντικείμενα με την Αστυνομία να προσπαθεί να εξακριβώσει πως η άτυχη Ιόλη, που έχει διπλή υπηκοότητα (Κυπριακή και Αυστραλιανή) βρέθηκε στο πάρκο καθώς και με ποιους συναντήθηκε το τελευταία 24ωρο, προσθέτοντας ότι το κύριο μέσο μεταφοράς της ήταν το τρένο.

Οι έρευνες είχαν οδηγήσει στα ίχνη 34χρονου υπόπτου, ο οποίος αναζητείτο και εν τέλει συνελήφθη. Αυτή τη στιγμή τελεί υπό κράτηση, αφού εκκρεμεί ανακριτικό έργο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τιμόθεου, σχετικά με την υπόθεση της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι καταθέσεις έγιναν ομαλά, είπε στο ΚΥΠΕ ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top