ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναχωρεί για την Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Αναχωρεί για την Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

 Στην Νέα Υόρκη θα μεταβεί το Σάββατο 21/9 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκυμμένου να λάβει μέρος στην 74η  Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην συνέλευση, ο ΓΓ του οργανισμού, Αντώνιο Γκουτέρες, θα έχει επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του Κυπριακού και θα διαφανούν οι προθέσεις της Άγκυρας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα μιλήσει σε δείπνο που διοργανώνει  η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου και στις 26 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη και την επόμενη μέρα θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες .

Ο Πρόεδρος θα συναντήσει μεταξύ άλλων τους εκπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και με τους ΥΠΕΞ της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ κατά τη παραμονή του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα, που έχει συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Συναντήσεις επαφών θα έχει και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top