ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Είμαστε έτοιμοι για μια ενδεχόμενη επιχείρηση στα σύνορα με τη Συρία»

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Είμαστε έτοιμοι για μια ενδεχόμενη επιχείρηση στα σύνορα με τη Συρία»

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση στο νότια σύνορά της με τη Συρία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού προειδοποίησε πως η χώρα του θα μπορούσε να προχωρήσει σε μονομερή βήματα εάν οι ΗΠΑ δεν εγκαθιδρύσουν τη «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία αυτόν τον μήνα.

«Οι προετοιμασίες μας κατά μήκος των συνόρων μας έχουν ολοκληρωθεί» είπε το Σάββατο 21/9 ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, από την Κωνσταντινούπολη, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος επανάλαβε τη δυσφορία του σχετικά με την αμερικανική στήριξη στους Κούρδους μαχητές, σημειώνοντας πως η Ουάσιγκτον τους προμηθεύει όπλα.

«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ» τόνισε.

«Εντούτοις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη στήριξη που παράσχουν οι ΗΠΑ σε μια τρομοκρατική οργάνωση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top