ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ήττα στη Βουλή για τον Μπόρις Τζόνσον, μη διακόπτοντας για το συνέδριο των Τόρις

Νέα ήττα στη Βουλή για τον Μπόρις Τζόνσον, μη διακόπτοντας για το συνέδριο των Τόρις

Κατά της διακοπής λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων για τις τρεις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, ώστε να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, ψήφισαν οι βουλευτές.

Η πρόταση υποβλήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά απορρίφθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, η οποία πλέον συνολικά έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Πρόκειται για την έβδομη κοινοβουλευτική ήττα του Μπόρις Τζόνσον σε επτά ψηφοφορίες στο διάστημα των δύο μηνών πρωθυπουργίας του.

Το φετινό συνέδριο των Τόρις αρχίζει την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Μετά από την απροθυμία της Βουλής να διευκολύνει το κυβερνών κόμμα, ίσως χρειαστεί ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να μεταθέσει την ομιλία του που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, καθώς θα απαιτείται να είναι στο βήμα για την εβδομαδιαία συνεδρίαση με ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό.

Αιτιολογώντας την απόρριψη του αιτήματος για ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό διάλειμμα, πηγές των Εργατικών υποστήριζαν ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε ότι το κοινοβούλιο είναι σε λειτουργία, ακυρώνοντας την αναστολή που είχε αποφασίσει ο Μπόρις Τζόνσον.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top