ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε η ενημέρωση Δήμων για αξιοποίηση πόρων από Ταμεία της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ

Άρχισε η ενημέρωση Δήμων για αξιοποίηση πόρων από Ταμεία της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ

Το Υπουργείο Εσωτερικών διοργάνωσε την Πέμπτη παρουσίαση για την «Αξιοποίηση των Πόρων των Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, για Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη, Προγραμματική Περίοδος 2021-2027» με στόχο την ενημέρωση των Δήμων και τη συμμετοχή τους στη διαδικασία προγραμματισμού.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, απευθύνοντας χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών εγκαινίασε τον πρώτο κύκλο διαβούλευσης του Υπουργείου Εσωτερικών με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενόψει της έναρξης της διαδικασίας ετοιμασίας των προγραμματικών εγγράφων για την αξιοποίηση των πόρων των Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Σε συνεργασία με τη ΓΔ ΕΠΣΑ, παρουσιάστηκε το κανονιστικό πλαίσιο, η μέχρι σήμερα εμπειρία, καλές πρακτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων, καθώς και οι νέες προκλήσεις και αναπτυξιακές επιλογές των Δήμων για μια ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι σημειώθηκε η αναγκαιότητα για ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και Κοινοτήτων για εκπόνηση Σχεδίων Ολοκληρωμένης Παρέμβασης σε περιοχές με ομοιογενή χαρακτηριστικά, κοινά προβλήματα, και ομοειδείς δυνατότητες ανάπτυξης.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά Θέµατα, Αντιπρόεδρος της CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions – Διάσκεψης 160 Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης), ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις προκλήσεις των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αξιοποιήσουν τους πόρους των Ταμείων της Ε.Ε μέσα από εμπειρίες και καλές Πρακτικές άλλων Παράκτιων Περιφερειών και της Κρήτης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top