ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υλοποιείται η πρόταση για Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Υλοποιείται η πρόταση για Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Προς υλοποίηση οδεύει η πρόταση για Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας  Καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος του Ιδρύματος «Χριστίνα Α. Αποστόλου» Ανδρέας Αποστόλου, «πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, που έγινε πραγματικότητα μετά από δική μου εισήγηση και του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου, η οποία από την πρώτη στιγμή αντικρίστηκε θετικά».
 
Πρόσθεσε ότι «η πρόταση είχε κατατεθεί ενώπιον του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και του Προέδρου του ΟΚΥπΥ Αλέκου Σταμάτη, ενώ στηρίχθηκε από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, τον ΠΑΣΥΚΑΦ και την Europa Donna Κύπρου».
 
Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου «την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μεταξύ των Συνδέσμων Ασθενών με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου Γιώργο Καροτσάκη και άλλα διευθυντικά στελέχη του Νοσοκομείου. Ουσιαστικά ο κ. Καροτσάκης ενέκρινε τη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας φροντίδας Καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας που θα εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου» είπε και σημείωσε πως «συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες έτσι ώστε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί το Κέντρο».

Πρόκειται, συνέχισε «για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, που γίνεται πραγματικότητα. Είμαστε βέβαιοι πως η Κύπρος με την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας θα παρέχει ακόμη πιο υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς και δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγαλύτερες σε μέγεθος και ιατρικά πιο προηγμένες χώρες από εμάς».
 
Ο κ. Αποστόλου είπε ακόμα ότι «σε αυτό που πρέπει να επενδύσουμε είναι στη διευκόλυνση της ζωής των καρκινοπαθών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Η λειτουργία Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας σε όλες τις επαρχίες θα ολοκληρώσει τον στόχο της πολιτείας για συνολική ποιοτική προσφορά υπηρεσιών προς τους καρκινοπαθείς».

ΑΠΟ: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top