ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο με 17 σημεία-προτάσεις για την ευημερία των ζώων από το Κόμμα για τα Ζώα

Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο με 17 σημεία-προτάσεις για την ευημερία των ζώων από το Κόμμα για τα Ζώα

Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη που περιλαμβάνει 17 σημεία-προτάσεις, με στόχο την εξασφάλιση της ευημερίας και προστασίας των ζώων, επέδωσε το πρωί αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα της Κύπρου στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ζώα.

Στο υπόμνημα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως συνεχίζεται η πολυδιάσπαση των νομοθεσιών και αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του κράτους και πως παρόλο που 35 τμήματα της κυβέρνησης ασχολούνται με την ευημερία των ζώων όλα αυτά τα τμήματα δεν συνεννοούνται μεταξύ τους και δεν υπάρχει συντονισμός.

Το Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου επαναφέρει την εισήγησή του για δημιουργία Επιτρόπου για Θέματα Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων που να συντονίζει όλες τις υπηρεσίες και να βοηθήσει για μια αγαστή συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Εξάλλου γίνεται αναφορά σε μια σειρά νομοσχεδίων που εκκρεμούν και ζητείται να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εισαγωγή άγριων ζώων και η λειτουργία ζωολογικών κήπων, χωρίς αποτελεσματικό έλεγχο. Επίσης να απαγορευτεί αυστηρά η εμπορι΄κη εισαγωγή ζώων και πουλιών για καλλωπιστικούς ή και άλλους σκοπούς και να δημιουργηθεί ένα Ειδικό Ταμείο που να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για προγράμματα ωφέλειας για τα ζώα.

Περαιτέρω προτείνεται η αύξηση των ποινών για κακοποίηση, εγκατάλειψη, θανάτωση, παγίδευση και κακομεταχείριση των ζώων για να είναι αποτρεπτικές.

Σε δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, ο Πρόεδρος του Κόμματος για το Ζώα της Κύπρου Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε πως σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα και πως πρέπει να έχουμε θετική σκέψη για όλα τα ζώα του πλανήτη. Υποφέρουμε όλοι, και ο άνθρωπος και τα ζώα και η φύση.

Είπε πως ευελπιστούν η κυβέρνηση να δει τα σημεία που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που επιδόθηκε "διότι είναι η ραχοκοκαλιά της όλης διαδικασίας όσον αφορά αυτό τον οδικό χάρτη για την ευημερία των ζώων".

Ανέφερε πως "στην Κύπρο αυτά τα οποία έχουν γίνει μέχρι στιγμής και βέβαια από τότε που δημιουργήθηκε και το Κόμμα για τα Ζώα είναι αυτό που ξεκίνησε με δωρεάν στειρώσεις, δωρεάν σημάνσεις, τα θέματα της ευημερίας τα οποία από ότι βλέπουμε και ο κόσμος τα αγκαλιάζει".

"Βλέπω ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε και έκανε και το πρώτο βήμα με τη δημιουργία του τμήματος αστυνομίας των ζώων και θα το παρακολουθούμε πώς θα εφαρμοστεί αλλά αναμένουμε ότι θα συζητήσουμε και άλλα θέματα όπως είναι οι ζωολογικοί κήποι, όπως είναι το θέμα των κτηνιατρικών κλινικών, όπως είναι το θέμα του νομοσχεδίου για τα pet shops. Διότι εκεί είναι και το πρόβλημα, τί πουλούν αυτά τα pet shops οι ανεξέλεγκτες εκτροφές, οι τρομερές δηλητηριάσεις των αθώων των ζώων", επεσήμανε.

Είπε πως σιγά σιγά πρέπει να υλοποιηθούν μέτρα για αυτά τα θέματα, διότι είναι προς το συμφέρον και των φιλόζωων και των ζώων αλλά και της ίδιας της χώρας μας. "Να μην θυματοποιείται και να μην καταλήγουμε να λένε ότι δεν είναι το νησί της αγάπης αλλά το νησί της κακομεταχείρισης των ζώων", κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top