ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κραυγή απόγνωσης από 81χρονη που έχασε τους δικούς της σε 6 μήνες - «Με άφησαν στο έλεος του Θεού»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κραυγή απόγνωσης από 81χρονη που έχασε τους δικούς της σε 6 μήνες - «Με άφησαν στο έλεος του Θεού»

Μια αξιοπρεπέστατη κυρία, ηλικίας 81 ετών, ανεβαίνει τους τελευταίους μήνες το δικό της Γολγοθά, αφού αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες να της έχουν «γυρίσει την πλάτη», όπως καταγγέλλει μιλώντας στο ThemaOnline.

Του Στέλιου Στυλιανού

Η ηλικιωμένη συνάνθρωπος μας διέμενε με την αδελφή της και το γαμπρό της σε προσφυγικό σπίτι, όμως μέσα σε 6 μήνες, έχασε και τους δύο και πλέον χρειάζεται άμεσα φροντίδα και ένα «χέρι βοηθείας» ώστε να καταφέρει να έχει ένα καλό επίπεδο ζωής.

Με μια μικρή σύνταξη (341 ευρώ) και ένα βοήθημα για χαμηλοσυνταξιούχος, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, ενώ πολλές φορές εξαρτάται από φίλες και γειτόνισσες, καθώς και από τον αξιοθαύμαστο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ιερέα της ενορίας της.

Η 81χρονη είχε αποταθεί στο Υπουργείο Εργασία ώστε να γίνει δικαιούχος του σχεδίου «Υπηρεσιών φροντίδας μέσω επιδότησης» αίτημα της το οποίο εγκρίθηκε (βλ. έγγραφο πιο κάτω), ωστόσο, κάπου εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα. Βρέθηκε η κυρία που θα την φρόντιζε, την επισκεπτόταν δύο φορές τη βδομάδα, μαγείρευε, έπλενε και έκανε όλες τις δουλειές που η ηλικιωμένη κυρία δεν μπορούσε.

Όταν πέρασε όμως εύλογο χρονικό διάστημα και το εγκεκριμένο ποσό από την Πολιτεία δεν έφτανε ποτέ στο λογαριασμό της ηλικιωμένης, αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στην αρμόδια λειτουργό, παραθέτοντας την κατάσταση, ζητώντας μάλιστα, άμεση ανταπόκριση.

Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ, με την κοπέλα τελικά να την εγκαταλείπει αφού δεν είχε εισόδημα από την φροντίδα της κυρίας Ν.Β.

«Εδώ και τέσσερις μήνες, είμαι μόνη και προσπαθώ να τα βγάλω πέρα με μια μικρή σύνταξη. Πολλές φορές εξαρτούμαι από γειτόνισσες και φίλες για το φαγητό μου και την συντήρησή μου» δηλώνει στο ThemaOnline η 81χρονη που με τρεμάμενη φωνή και κλαίγοντας συμπλήρωσε: «Με άφησαν στο έλεος του Θεού».

Η ηλικιωμένη συνάνθρωπός μας, μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού καμιά κρατική υπηρεσία δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί με το πρόβλημά της, επικοινώνησε με το Κίνημα ΕνΕργώ και τον εκπρόσωπό του Λευτέρη Γεωργίου, ο οποίος και δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα της για εξεύρεση φροντίστριας της οποίας το επίδομα θα καταβάλλουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Τo ThemaOnline θα ζητήσει απαντήσεις γύρω από την περίπτωση της 81χρονης, καθώς και τους λόγους γύρω από την ασυνέπεια του αρμόδιου Υπουργείου να καταβάλει το επίδομα, μέσω του σχετικού σχεδίου, στην φροντίστρια που για 1,5 μήνα βοηθούσε την ηλικιωμένη κυρία, πρόσφυγα από το Βαρώσι.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε και το σχετικό συμφωνητικό έγγραφο που είχαν υπογράψει οι συμβαλλόμενοι:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top