ΔΙΕΘΝΗ

Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει την επίθεση στη βορειανατολική Συρία, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει την επίθεση στη βορειανατολική Συρία, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Στην ιστοσελίδα του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών αναρτήθηκε δήλωση του ΥΠΕΞ, Χάικο Μαας «για την τουρκική επίθεση στα βορειανατολικά της Συρίας».

Σύμφωνα με τη δήλωση «καταδικάζουμε εντονότατα την τουρκική επίθεση στα βορειοανατολικά της Συρίας. Με αυτήν η Τουρκία ανέχεται τη συνέχιση της αποσταθεροποίησης της περιοχής και διακινδυνεύει την επανενίσχυση του ισλαμικού κράτους.

Η βαριά πληγείσα τα τελευταία οκτώ χρόνια από τον πόλεμο Συρία, χρειάζεται σταθερότητα και μια πολιτική διαδικασία, στην αρχή της οποίας βρίσκεται η σύγκληση της συντακτικής επιτροπής σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, τώρα, η τουρκική επίθεση κινδυνεύει να προκαλέσει μια ακόμη ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς και νέες προσφυγικές ροές.

Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει την επίθεση της και να επιδιώξει τα συμφέροντα ασφαλείας της με ειρηνικό τρόπο».

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε πως «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι σε επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση και έχει εκφράσει την προσδοκία πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την εμπλοκή τους στη Συρία και θα συντονίσουν τα επόμενα βήματα με τους εταίρους (...) Εργαζόμαστε επίσης από κοινού με τους εταίρους μας, τα Ηνωμένα Έθνη, το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και διάφορες ΜΚΟ για να προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές αυτές της βόρειας Συρίας».

Η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, κάλεσε και αυτή από την πλευρά της την Τουρκία να αναστείλει την εισβολή κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία, λέγοντας πως «Αναμένω από τον εταίρο μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, να κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταθεροποιήσει την περιοχή και να απόσχει από την περαιτέρω αποσταθεροποίηση».

ΑΠΟ: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top