ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα είπαν τηλεφωνικώς Αναστσιάδης- Μέρκελ- Ανησυχεί η Καγκελάριος για τις τουρκικές δραστηριότητες

Τα είπαν τηλεφωνικώς Αναστσιάδης- Μέρκελ- Ανησυχεί η Καγκελάριος για τις τουρκικές δραστηριότητες

Την ανησυχία της για τις τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανάγκη να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας απόψε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και συζήτησαν σχετικά με την επικείμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις, και για την εξελισσόμενη τουρκική εισβολή και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, στη Συρία, προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κατά τη συνομιλία, σημειώνει, «η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε την ανησυχία της για τις τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανάγκη να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top