ΔΙΕΘΝΗ

Ο πάνοπλος τουρκικός στρατός τα βρίσκει σκούρα – Η «αχίλλειος πτέρνα» των Κούρδων και η μάχη του αυτοκινητόδρομου

Ο πάνοπλος τουρκικός στρατός τα βρίσκει σκούρα – Η «αχίλλειος πτέρνα» των Κούρδων και η μάχη του αυτοκινητόδρομου

Ο τούρκικος στρατός, πλήρως υποστηριζόμενος από τον εθνικό συριακό στρατό (αντικαθεστωτικοί που θέλουν να ανατρέψουν τον Άσαντ), την πολεμική αεροπορία, μεγάλες επιλαρχίες τεθωρακισμένων, μονάδες πυροβολικού αλλά και μονάδες πεζικού, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κατακτήσει ούτε μια συνοριακή συριακή πόλη λόγω της σθεναρής αντίστασης, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Του Ανδρέα Πογιατζή

Μέχρι στιγμής και μετά από μια εβδομάδα περίπου, και αφού χρησιμοποίησε όλα του τα όπλα, ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο, αφού ακόμα και τα χωριά που έχουν καταληφθεί, ανακτώνται από τους Κούρδους χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Οι κουρδικές δυνάμεις, έχουν μόνο ατομικό οπλισμό, αντιαρματικούς πυραύλους, και όλμους ενάντια στην τουρκική πολεμική μηχανή, η οποία δείχνει να δυσκολεύεται στην προώθηση των δυνάμεων της ιδιαίτερα μέσα στις κουρδικές πόλεις. Πέραν αυτού οι Κούρδοι έχουν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα και πυρήνες  του Ισλαμικού Κράτους που προβαίνουν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Νεκροί 75 τούρκοι στρατιωτικοί - Καταστράφηκαν επτά τουρκικά άρματα μάχης

Σε όλες τις επιθέσεις που έγιναν κατά των Κούρδων, ο τουρκικός στρατός, έριξε πρώτα τους συμμάχους του. Την Κυριακή 13/10, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστήριξαν ότι σε επίθεσή τους εναντίον μονάδων του τουρκικού στρατού στην πόλη Ρας αλ κιν της Συρίας σκοτώθηκαν 75 τούρκοι στρατιωτικοί και καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης.

Οι Κούρδοι μαχητές, έκαναν έκκληση προς την Αμερική να απαγορεύσει τις εναέριες πτήσεις πάνω από τις πόλεις τους, καθώς η αεροπορία αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» των κουρδικών δυνάμεων αφού μη επανδρωμένα σκάφη προδίδουν τις θέσεις τους.  

Η μάχη του αυτοκινητόδρομου

Το Σάββατο 13/10 στην περιοχή μεταξύ της Ταλ Αμπιάντ και της Ρας Αλ Αίν, μονάδες υποστηριζόμενες από τον τουρκικό στρατό επιχείρησαν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους, κεντρική οδική αρτηρία, ούτως ώστε να αποκόψουν την κυκλοφορία μεταξύ των δύο πόλεων για να εμποδίσουν την τροφοδοσία υποστήριξης των (SDF).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΣΥΡΙΑ: Τα μέρη που έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός – Προσπάθησαν να καταλάβουν κύρια οδική αρτηρία αλλά υποχώρησαν -ΧΑΡΤΕΣ

Αν και τα κατάφεραν, αυτό δεν κράτησε αφού οι μονάδες του SDF (κούρδοι) ανέκτησαν και πάλι τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου.

Εκεί, σκοτώθηκε σε ενέδρα των τουρκικών στρατευμάτων η Hevrin Khalaf, γενικός γραμματέας του κόμματος «Μελλοντική Συρία», στην προσπάθειά τους να καταλάβουν το οδικό δίκτυο Μ4, όπως  μεταδίδουν αραβικά ΜΜΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top