ΚΥΠΡΟΣ

Ο Μαντούκα και το αφιέρωμα

Ο Μαντούκα και το αφιέρωμα

Ο Γκουστάβο Μαντούκα από όποια ομάδα και αν πέρασε άφησε μόνο φίλους . Είναι χωρίς αμφιβολία ο πλέον αγαπητός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και ίσως ο πλέον συμπαθής από όλη την ομάδα του ΑΠΟΕΛ στους αντίπαλους οπαδούς.

Το www.sdna.gr ετοίμασε ένα σπουδαίο αφιέρωμα στο Μαντούκα και στο οποίο η συνάδελφος  Βάσω Πρεβεζιάνου αναλύει όλα τα κομματια του χαρακτήρα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή ο οποιο μέσα στις επόμενες μέρες θα πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση.

Το αφιέρωμα του www.sdna.gr

Βραζιλία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος... Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Βραζιλιάνου που αγάπησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, φαίνεται πως κάπου εδώ ολοκληρώνεται. Το SDNA πάει πίσω και ξετυλίγει το κουβάρι της διαδρομής, αποκαλύπτοντας όσα δεν γνωρίζετε για τον Γκουστάβο Μαντούκα!

Ήρθε στην ΑΕΚ... δανεικός και συστημένος. Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιώργος Καραγκούνης, συμπαίκτες του στη Μπενφίκα, δεν είχαν καμία αμφιβολία για την αξία του. Και «εισηγήθηκαν» στον Ντέμη Νικολαϊδη την απόκτησή του. Έξι μήνες δανεικός από τον πορτογαλικό σύλλογο και κατόπιν ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της «Ένωσης» ταξίδεψε στη χώρα της Ιβηρικής για να υπογράψει τη συμφωνία που θα έφερνε τον Μαντούκα στην Αθήνα μέχρι το 2010.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια με τα πάνω και τα κάτω του. Στιγμές αποθέωσης και άλλες, όπου βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τη νίκη επί της Μίλαν το Νοέμβριο του 2006. Και πώς να την ξεχάσει. Περισσότεροι από 60.000 οπαδοί της «Ένωσης» στο ΟΑΚΑ παρακολούθησαν εκστασιασμένοι μια από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές βραδιές της ομάδας τους, η οποία με το γκολ του Ζούλιο Σέζαρ νίκησε 1-0 τους «ροσονέρι». 

Το Σεπτέμβριο του 2007 στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο ο Μαντούκα θα χάσει ένα απίστευτο τετ α τετ. Ο Λορένθο Σέρα Φερέρ θα τον αντικαταστήσει και ο Βραζιλιάνος αποχωρώντας θα σηκώσει τα χέρια προς τον κόσμο για να ζητήσει συγγνώμη. Οι οπαδοί δεν τον αμφισβητούν. Το αντίθετο... Τον καταχειροκροτούν. «Ζήτησα συγγνώμη από τον κόσμο, γιατί όσοι έρχονται εδώ έχουν δικαιολογημένα μεγάλες απαιτήσεις από εμένα. Δεν ήμουν σε καλή μέρα, δεν έπαιξα καλά και νομίζω ότι όφειλα να πω αυτή τη συγνώμη» θα πει ο ίδιος.

Ο Μαντούκα – πάστορας

Η σχέση των περισσότερων Βραζιλιάνων με τη θρησκεία είναι στενή. Ο Μαντούκα δεν αποτελεί εξαίρεση και μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε πρόσφατα πως έχει... χειροτονηθεί και πάστορας! «Δεν πηγαίνω εκκλησία γιατί έχουμε δική μας εκκλησία. Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά εκτός από ποδοσφαιριστής, είμαι και πάστορας. Έχουμε μία εκκλησία, όπου εγώ ψέλνω. Στην εκκλησία μας έχουμε πολλούς παίκτες, μιλάμε στα πορτογαλικά, αλλά έχουμε και μετάφραση στα ελληνικά, έρχεται και άλλος κόσμος. Έρχονται παίκτες και από άλλες ομάδες, εκεί είμαστε όλοι φίλοι, μετά στα παιχνίδια ρίχνουμε κλωτσιές (σ.σ.: γέλια), ο καθένας υπερασπίζεται την ομάδα του. Έχουμε λοιπόν την εκκλησία μας, όπου αναζητούμε τον Θεό, προσευχόμαστε μαζί, ψέλνουμε. Τώρα ξεκίνησα με την άδεια της ομάδας ένα πρόγραμμα στο ράδιο, στους 98.4 , κάθε Παρασκευή, στις 6:00 μέχρι τις 6.30, όπου εγώ μεταφέρω το λόγο του Θεού και έτσι μπορώ να μεταφέρω κάποιο μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, με μετάφραση στα ελληνικά. Έτσι είναι η ζωή έξω από το ποδόσφαιρο».

www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top