ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Ενώνονται τα πολιτικά κόμματα σε διαμαρτυρία υπέρ των Κούρδων

ΚΥΠΡΟΣ: Ενώνονται τα πολιτικά κόμματα σε διαμαρτυρία υπέρ των Κούρδων

Είναι απο τις λιγοστές φορές που θα δούμε τα Κυπριακά κόμματα να ενώνονται μαζί για ένα σκοπό χωρίς αντιδικίες και χωρίς αντιπαραθέσεις.

Ηδη κάποια κόμματα δημοσίευσαν ανακοινώσεις... Αναμένεται ότι όλα τα κόμματα θα ενωθούν συσσωμα υπερ των διαμαρτυριών που θα πραγματοποιηθούν στην Κυπρο σήμερα 15 Οκτωβρίου 2019.

 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμμετέχει στη σημερινή διαμαρτυρία των Κούρδων έξω από το Λήδρα Πάλας .Ας κάνουμε τα ψηφίσματα πράξεις


Ως Οικολόγοι καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα τις επιθέσεις στα σύνορα της Συρίας από την Τουρκία και τη τουρκική εισβολή εναντίον του Ροζαβά στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαχρονικά συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν οι Κούρδοι αγωνιστές υπέρ της Δημοκρατίας και της Ειρήνης και στηρίζουμε  με κάθε τρόπο και τη σημερινή πορεία που γίνεται στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με Αντιπροσωπεία, μέλη και φίλους του Κινήματος θα συμμετέχουν στη σημερινή πορεία καταδίκης της Τουρκίας ενώνοντας τις φωνές τους με τους Κούρδους που ζουν στην Κύπρο και καταδικάζοντας τις τουρκικές επιθέσεις.
Η διαμαρτυρία ξεκινά στις 19:00 μ.μ. στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.
Καλούμε κάθε δημοκρατική και διεθνιστική οργάνωση, κάθε δημοκράτη, όλους τους φίλους του Κουρδικού λαού, να συμμετάσχουν στη πορεία.
Χαιρετίζουμε το γεγονός πως η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδίκασε ομόφωνα τον βομβαρδισμό των Κούρδων από την Τουρκία αλλά είναι σημαντικό οι πολίτες με την παρουσία τους να κάνουν τα ψηφίσματα πράξεις. .

 

Εκδήλωση ειρήνης και αλληλεγγύης στους Κούρδους και στο Συριακό λαό
 
Το ΑΚΕΛ Λεμεσού θα εκφράσει με ειρηνική εκδήλωση, την συμπαράσταση, αλληλεγγύη και στήριξη του προς το φίλο λαό της Συρίας, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6:00μ.μ. στην Πλατεία Διοικητηρίου στην Λεμεσό.
 
Τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να κτυπούν πολύ δυνατά στην περιοχή μας.  Ακόμα μια ιμπεριαλιστική επέμβαση σε Χώρα της Ανατολικής Μεσογείου θα φέρει την καταστροφή και τον όλεθρο.  Θα σκορπίσει τη φρίκη, το θάνατο, την ορφάνια, τη διάλυση οικογενειών.
 
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς-προοδευτικούς πολίτες της Λεμεσού, όλους τους φιλειρηνιστές πολίτες της Λεμεσού να διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο, να στείλουμε το μήνυμα ότι οι λαοί του κόσμου είναι αντίθετοι με κάθε βίαιο και καταστροφικό τρόπο επιβολής λύσεων.
 
Ο Κυπριακός λαός που έζησε και βίωσε τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου, γνωρίζει πολύ καλά ότι τυχόν έναρξη πολέμου στην περιοχή μας θα φέρει σε επικινδυνότητα την πατρίδα μας και θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ισορροπία στην περιοχή μας.
 
Ας διατρανώσουμε όλοι μαζί τα φιλειρηνικά μας αισθήματα, τη θέληση και τη βούληση μας να αγωνιστούμε έναντι στον πόλεμο, να υπερασπιστούμε με την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη στην περιοχή μας.

 

Το Κ.Σ.ΕΔΕΚ στηρίζει την εκδήλωση συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο Κουρδικό λαό


Σε συνέχεια της χθεσινής μας ανακοίνωσης, θυμίζουμε πως το Κ.Σ.ΕΔΕΚ στηρίζει την εκδήλωση συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο Κουρδικό λαό που διοργανώνεται αύριο Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.00 στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας από το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης Κουρδιστάν (PYD), το  Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» και την Πρωτοβουλία Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη. 
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΕΔΕΚ να στηρίξουν με την παρουσία τους την εκδήλωση αλληλεγγύης στέλνοντας το  μήνυμα ότι κανένας δεν πρέπει να μένει απαθής σε αυτή την κατάφορη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου που συντελείται από την Τουρκία. 

 

Η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει τη πορεία

Η καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία και συγκεκριμένα στον κουρδικό λαό είναι δεδομένη. Για αυτό και η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει και θα συμμετάσχει στη σημερινή πορεία των Κούρδων.
Ο κυπριακός λαός, δυστυχώς, γνωρίζει τι εστί τουρκική εισβολή και βαρβαρότητα.
Για αυτό και  καλούμε τους πολίτες όπως δώσουν μαζικά τον παρών τους στη διαμαρτυρία, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:00 στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, ενδυναμώνοντας έτσι την φωνή των Κούρδων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την τουρκική θηριωδία.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top