ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Περδίκης: Η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της για το πρόγραμμα κυπριακών διαβατηρίων

Γ. Περδίκης: Η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της για το πρόγραμμα κυπριακών διαβατηρίων

Η Βουλή θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με το πρόγραμμα παραχώρησης κυπριακών διαβατηρίων, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του Reuters για την παραχώρηση κυπριακών διαβατηρίων σε πολίτες της Καμποτίας, ο κ. Περδίκης έκανε λόγο για «ρεζιλίκια» προσθέτοντας ότι «θα πρέπει και η Βουλή κάποια ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της διότι είχε ενώπιόν της προτάσεις νόμου από τους Οικολόγους τις οποίες δεν ψήφισε».

Τώρα, είπε, η Βουλή έχει προτάσεις νόμου που έχουν να κάμουν με τα διαβατήρια, τις οποίες «θκιακλίζει», κατά την έκφραση του, και δεν τις  ψηφίζει. «Μόνο η διαφάνεια μπορεί να μας σώσει από το λούκι που μας έχουν βάλει δυστυχώς, οι τελευταίες κυβερνήσεις με αυτό το περίφημο πρόγραμμα για την υπηκοότητα έναντι επενδύσεων», είπε.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, ανέφερε, «έχει να κάμει με επιχειρηματικές δραστηριότητες ενός Ομίλου στην περιοχή της Πάφου, ο οποίος έχει οργιάσει τα τελευταία χρόνια στο να κτίζει τις παραλίες της Πέγειας, πουλά διαβατήρια έναντι επαύλεων στις οποίες ουδέποτε έχουν εγκατασταθεί οι αγοραστές τους».

Είπε, τέλος, ότι «κάποιοι κύριοι, μεταξύ των οποίων (και κάποιοι) με σκοτεινό παρελθόν, κυκλοφορούν με κυπριακό διαβατήριο και αυτό λέγεται στα κυπριακά ανάπτυξη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top