ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για Κύπρο μην μετατραπεί "σε σκουπιδότοπο εξορυκτικών αποβλήτων της υφηλίου"

Ανησυχία για Κύπρο μην μετατραπεί "σε σκουπιδότοπο εξορυκτικών αποβλήτων της υφηλίου"

Την έντονη ανησυχία της από την παρατηρούμενη δυστοκία στην προώθηση των αναγκαίων νομοθετικών και άλλων ρυθμίσεων για την πλήρη απαγόρευση της χρήσης του κυανίου στη Μεταλλευτική Βιομηχανία, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου.

Καλεί τόσο την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος όσο και το Κυπριακό Κοινοβούλιο, να υιοθετήσουν τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2010 και του 2017 και να προχωρήσουν άμεσα στη ψήφιση νομοθεσίας για την πλήρη απαγόρευση της χρήσης του κυανίου στην Μεταλλευτική Βιομηχανία.

Καλεί το Γενικό Ελεγκτή και το Γενικό Εισαγγελέα να ελέγξουν τη νομιμότητα λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας με κυάνιο, καθώς και τις ευθύνες των αρμόδιων τμημάτων (Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και Τμήμα Περιβάλλοντος).

Καλεί επίσης το Γενικό Ελεγκτή και το Γενικό Εισαγγελέα να ελέγξουν την νομιμότητα σχετικά με την εισαγωγή εξορυκτικού υλικού και τη μεταφορά του με κάθε μυστικότητα στο μεταλλείο της Σκουριώτισσας για επεξεργασία, που έγινε στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθώς και τις ευθύνες των αρμόδιων τμημάτων.

Καλεί, επίσης, τον αρμόδιο Υπουργό Γεωργίας να μελετήσει τα ζητήματα και να ενημερώσει υπεύθυνα το λαό και τον καλεί να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή της μετατροπής της Κύπρου "σε σκουπιδότοπο εξορυκτικών αποβλήτων της υφηλίου".

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top