ΚΟΣΜΟΣ

Πενς: 'Μόνο αν διασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία'

Πενς: 'Μόνο αν διασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία'

Κατάπαυση του πυρός αποφάσισαν Ουάσιγκτον και Άγκυρα στις επαφές που είχαν σήμερα, 17 Οκτώμβριο 2019, ο Αμερικανός Aντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τις αντιπροσωπείες τους.

Την ανακοίνωση έκανε ο Μάικ Πενς και ανέφερε ότι εντός 120 ωρών οι Κούρδοι μαχητές YPG/PYD θα αποσυρθούν. Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη ότι κυρώσεις δεν θα επιβληθούν εναντίον της Τουρκίας.

Στη συνέντευξη Tύπου μετά τις πολύωρες επαφές στην Άγκυρα, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος είπε ότι το YPG θα αποσυρθεί και αφού αποσυρθεί, θα σταματήσει και η επιχείρηση "Πηγή της Ειρήνης".

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο το YPG έδωσε εγγυήσεις στις ΗΠΑ ότι θα αποσυρθεί, λέγοντας μάλιστα ότι έχει ήδη ξεκινήσει. “Θα διασφαλίσει την απόσυρση της Τουρκίας από μια περιοχή 20 μιλίων. Υπάρχει αμοιβαία συμφωνία με την Τουρκία. Δεν θα γίνει επιχείρηση κατά του λαού του Κομπάνι”, ανέφερε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος.

Ο Μάικ Πενς είπε ότι θα διασφαλιστεί η ασφάλεια στα σύνορα της Συρίας, προσθέτοντας ότι Τουρκία και ΗΠΑ αποφάσισαν επιπλέον να σταματήσουν τις δραστηριότητες του Νταές (Ισλαμικού Κράτους). Υπάρχουν συμφωνίες και για τις εγκαταστάσεις των κρατουμένων. Η Τουρκία αποφάσισε να προστατεύσει τα εύθραυστα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα των εθνικών θρησκευτικών ομάδων”, ανέφερε.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον είναι ικανοποιημένη από το ειρηνικό βήμα, όπως είπε, που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος. “Με τον όρο ότι θα διασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός, οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία και θα αρθούν οι κυρώσεις που υπάρχουν. Η Αμερική είναι ενάντια στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία. Και ο Τραμπ το έχει ξεκαθαρίσει αυτό”, ανέφερε.

Ο Μάικ Πενς ανέφερε ότι οι δύο χώρες θα εργαστούν τώρα γι αυτό το θέμα, προσθέτοντας ότι θα αναλάβουν ρόλο διευκόλυνσης της αποχώρησης του YPG από την περιοχή και θα φέρουν ξανά την ειρήνη.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top