ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Το ρόλο των αναδυόμενων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας

Γεωργιάδης: Το ρόλο των αναδυόμενων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας

Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι αναδυόμενες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς της οικονομίας, επεσήμανε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος προήδρευσε της Συνόδου των Υπουργών Οικονομικών των χωρών της Κοινοπολιτείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Ετήσιας Συνέλευσης της Διεθνούς Τράπεζας και του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι το θέμα της Συνόδου ήταν ο ρόλος των πιστωτών και των δανειστών στην προσπάθεια για προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης του δημόσιου χρέους, με ιδιαίτερη έμφαση σε αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως το blockchain.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι αναδυόμενες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ιδιαίτερα στις τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας σε μια σειρά από διαδικασίες.

Οι αναδυόμενες τεχνολογίες, πρόσθεσε, δημιουργούν παράλληλα μεγάλες προκλήσεις και οδηγούν, μέσα από αυξημένο ανταγωνισμό, στη δημιουργία ενός νέου χρηματοπιστωτικού οικοσυστήματος. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, σήμερα περισσότερες από 200 τράπεζες και 40 κεντρικές τράπεζες ανά το παγκόσμιο, αξιοποιούν την τεχνολογία blockchain, με πολλαπλά οφέλη σε θέματα βελτίωσης της διαφάνειας, μείωσης του ρίσκου και αύξησης της αποτελεσματικότητας των συστημάτων τους.

Ο Υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους Υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Κοινοπολιτείας όπως προβούν σε κοινή δράση για την προώθηση των αναδυόμενων τεχνολογιών στη βελτίωση της διαφάνειας και της βιώσιμης διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top